back to top
18.5 C
Tirana
E enjte, 23 Maj, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Robert Martiko

Zoti – si përmasë e katërt – nga Robert Martiko

Zoti - si përmasë e katërt nga Robert Martiko Sot, në një postim timin rreth një libri që debaton mbi ekzistencën ose jo të Zotit, një...

Bariu dhe Kërraba Misterioze – nga Robert Martiko

Bariu dhe Kërraba Misterioze nga Robert Martiko Një bari në mal, duke nxituar të zbriste në kryeqytet, hodhi pa kujdes kërrabën, që hyri në një të...

Kadareja dhe Pesë Intelektualët Francezë nga Robert Martiko

Kadareja dhe Pesë Intelektualët Francezë nga Robert Martiko Mjafton një frazë e vetme filozofike, me përmbajtje logjike, për të hedhur mendimet e tyre në koshin e...

Përjetësia dhe shpella e mendimit – nga Robert Martiko (Dy fjalë për një çmim letrar)

Përjetësia dhe shpella e mendimit nga Robert Martiko (Dy fjalë për një çmim letrar, qe sigurisht nuk është i vetmi i kësaj natyre) Nuk është nevoja të...

Robert Martiko, shkrimtar, në një rol historik – nga Olimbi Dafa

Robert Martiko, shkrimtar, në një rol historik nga Olimbi Dafa Robert Martiko është shkrimtar, anëtar i Akademisë Shqiptaro-Amerikane të Shkencave dhe Arteve, Ambasador i Paqes Universale....

Kur fillon shkatërrimi nuk është problem rënia por fakti se humnera nuk ka fund… – nga Robert Martiko

Kur fillon shkatërrimi nuk është problem rënia por fakti se humnera nuk ka fund... nga Robert Martiko Vetëm në Shqipëri ekziston ajo çmenduria e madhe,...

Feniksi – Këshilla të thjeshta për ata që merren me arte e letërsi – nga Robert Martiko

Feniksi Feniksi - Këshilla të thjeshta për ata që merren me arte e letërsi nga Robert Martiko Shpesh herë përmendet, sidomos në poezi, zogu i famshëm mitologjik,...

Muret misterioze që kur u ndërtuan nuk u dëgjua asnjë tingull – nga Robert Martiko

Muret misterioze që kur u ndërtuan nuk u dëgjua asnjë tingull nga Robert Martiko Me përjashtime të rralla, jo vetëm vendësi por edhe emigranti, përfshirë intelektualin e...

“Që kur vallë égjra bëhet shkak për të refuzuar grurin?” – nga Robert Martiko

“Që kur vallë égjra bëhet shkak për të refuzuar grurin?” nga Robert Martiko Sa aktuale janë sot, sidomos në Shqipëri, këto fjalë të Viktor Hygosë, në...

Eskili dhe Kadareja – nga Robert Martiko

Eskili dhe Kadareja nga Robert Martiko Problemi nuk është se i mungojnë “Eskilit” të Kadaresë gjërat më themelore për të paraqitur të kompletuar në esencë fizionominë gjigante të...

Shënime rreth përqasjeve të Vehbiut, Zhitit, Radit, Martikos e të tjerëve – nga Hortensia Haxhiademi

Shënime rreth përqasjeve të Vehbiut, Zhitit, Radit, Martikos e tjerëve nga Hortensia Haxhiademi Sulmi që Ardian Vehbiu i ka bërë Haxhiademit (letërsisë së viteve '30),...

Zhavorr snobesh – nga Artan Gjyzel Hasani

Zhavorr snobesh nga Artan Gjyzel Hasani Para pak ditësh sekti i snobëve të “Pejzazhe të Fjalës” duke trajtuar një problematikë që për hir të së vërtetës...

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.