Arkivi për Kategorin » Gazeta «

Veprimtari nga Nju Jorku, Harry Bajraktari, u takua në Departamentin e Shtetit, me Gabriel Escobar

Veprimtari nga Nju Jorku, Harry Bajraktari, u takua në Departamentin e Shtetit, me Gabriel Escobar Washington DC, (21 Maj, 2023) – Veprimtari i dalluar i komunitetit, Harry Bajraktari gjatë një vizite Lexo Me Teper.

Tipi i pseudointelektualit që me urdhër të UDB-ës indoktrinonte rininë shqiptare! – nga Ahmet Asani

Njeriu Pa Idenditet Tipi i pseudointelektualit që me urdhër të UDB-ës indoktrinonte rininë shqiptare! nga Ahmet Asani Për vitin 1974, kur Kosova fitoi statusin kushtetues si njësi federative dhe shqiptarët në Maqedoni morën Lexo Me Teper.

Projektimi i Bindjeve Personale – nga Artan Kafexhiu

Projektimi i Bindjeve Personale nga Artan Kafexhiu Çdo kujt i bie rasti të shprehet: “Bindja ime personale është se, kolegu më sipër e ka interpretuar krejt personalisht…”, e vazhdon të arsyetojë mbi Lexo Me Teper.

Tri goditjet kundër arsimit në Kosovë – Bajram Mjeku

Tri goditjet kundër arsimit në Kosovë nga Bajram Mjeku Arsimi në Kosovë i ka patur rënie-ngritjet e tij, por tri goditjet e rënda që i ka pësuar në gjysmëshekullin e fundit, Lexo Me Teper.

Midis ujërave të poezisë së narracionit… nga Shqiptar Oseku

Midis ujërave të poezisë së narracionit… nga Shqiptar Oseku “Hapësirë midis dy notave (Tempovarkë)”, Flurans Ilia Botimet Jozef, Tiranë 2022 Flurans Ilia, 51 vjeç, bën pjesë ndër ikanakët e të nëntëdhjetave. Ai ka Lexo Me Teper.

Orbis Seraphicus – nga Kastriot Marku

Orbis Seraphicus nga Kastriot Marku Orbis Seraphicus, përbën pa dyshim një ndër veprat më të rëndësishme e cila i kushtohet veprimtarisë misionare të etërve françeskanë nëpër botë dhe sipas meje vepra më Lexo Me Teper.

Vetëdija dhe realiteti i njeriut shqiptar përmes tranzicionit shoqëror, në romanin “Në Tiranë bie shi”, të Kliton Nesturit – nga Emrije Krosi

Vetëdija dhe realiteti i njeriut shqiptar përmes tranzicionit shoqëror, në romanin “Në Tiranë bie shi”, të Kliton Nesturit nga Emrije Krosi Letërsia e pasviteve’90-të, përveçse lirisë në krijimtarinë artistike, shënon edhe një Lexo Me Teper.

Asnji habi për rezultatet e zgjedhjeve në Shqipni… – nga Ilir Seci

Ilir Seci 2014 Asnji habi për rezultatet e zgjedhjeve në Shqipni… nga Ilir Seci Me 20 prill të vitit 1980, regjimi komunist i Fidel Kastros në Kubë shpalli se të tanë ata kubanë Lexo Me Teper.

“Për hir të Atdheut, sakrifikoj reputacionin tim” – Ernest Koliqi (20 Maj 1903 – 15 janar 1975) – nga Saimir Z. Kadiu

“Për hir të Atdheut, sakrifikoj reputacionin tim” – Ernest Koliqi (20 Maj 1903 – 15 janar 1975) nga Saimir Z. Kadiu, enciklopedist Ernest Koliqi, gjeniu i letrave shqipe të viteve ’30 në Lexo Me Teper.

Prozatori ultramodern në ultrakohë (përjetësi) – nga Leka Ndoja – In Memoriam Ernest Koliqi në 120 vjetorin e lindjes

Prozatori ultramodern në ultrakohë (përjetësi) nga Leka Ndoja In Memoriam Ernest Koliqi në 120 vjetorin e lindjes Autonomia e Shenjuesit Ajo që sot quhet autonomia e shenjuesit, fjala absolute, te Koliqi është Lexo Me Teper.

“Lamtumirë, dhe po qe përgjithmonë, përgjithmonë lamtumirë…!” kushtuar Irena Dukagjini – Kujxhia

Irena Dukagjini – Kujxhia, nji zonjë, nji fisnike që luftoi deri në fund me fatin që i gatuan djajtë! requiem nga Jozef Radi Lajmi se me 17 maj 2023, është larguar prej Lexo Me Teper.

“Lulet e Balzakut” – pasuri eseistike e veçantë e një gjeniu… – Parathënie nga Jozef Radi

“Lulet e Balzakut” – pasuri eseistike e veçantë e një gjeniu… Parathënie nga Jozef Radi Honore de Balzak është ndër figurat e mëdha të letërsisë e specifikisht të romanit epope, dhe i Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook