Arkivi për Kategorin » Aforizma e ditës «

Rainer Maria Rilke (1875-1926)

Rainer Maria Rilke (1875-1926) Në gjanat ma të thella e ma të randsishme, jena papërshkrueshmërisht vetëm… 

Faik Konica (1875-1942) – Feja e shqiptarëve

Faik Konica (1875-1942) – Feja e shqiptarëve “Shqiptarët nuk ndahen në të krishterë e në muhamedanë, po ndahen me dy anë: ana e kombëtarëve, në të cilën ka shqiptarë nga të gjithë Lexo Me Teper.

Frida Kahlo (1907-1954) Plagët e Jetës

“Plagët e mbyllura s’janë tjetër veçse dyer përmes të cilave nji krijesë futet në vetminë e nji tjetër krijese…”

Nji debat, paksa i vonë jo vetëm për 5 Majin e Dëshmorëve… Jozef Radi “sqaron” Veli Stafën

Nji debat, paksa i vonë… jo vetëm për 5 Majin e Dëshmorëve… Jozef Radi “sqaron” Veli Stafën Para disa kohe, ndërsa gërmoja në motorët e Googlës, ndonji të re për tim Atë, hasa Lexo Me Teper.

Lasgush Poradeci (1899-1987) – Poezia

“Poezia është divine (hyjnore). Prandaj, kur shkruan poezi, duhet ta kesh shpirtin të shenjtëruar. Çdo poezi duhet të jetë një xhevahir dhe xhevahir duhet të jetë çdo varg i saj dhe Lexo Me Teper.

Isuf Luzaj – fragment nga “Filozofia e Bukurisë”

“Shumica e politikanëve janë sofistë në shërbim të demagogjisë. Alegoria e sofizmit është si një vidë që hyn në shpirt të masave duke u përdredhur me burgji. Ecën si një Lexo Me Teper.

Ndrron jetë nji nga gratë fisnike të vuajtjeve – Xhemile Cane

Ndrron jetë nji nga gratë fisnike të vuajtjeve… Xhemile Cane (20 prill 1921 – 20 prill 2015) Xhemile Cane, u largua me hapa të ngadaltë prej kësaj bote, në të njëjtën dite Lexo Me Teper.

Ramadan Sokoli (1920-2008) – Vdekja

“Të vdesësh mbasi mplakesh, është dukuri normale e jetës, po të mplakesh e të vdesësh faqebardhë është ngadhnjim…”

Arthur Schopenhauer (1788-1860) – Miqtë tanë

Nëse do të ndigjonim qoftë edhe për pak, si flet për ne në mungesë pjesa ma e madhe e të ashtuquejtunve miqtë tanë… ne s’do ta shkëmbenim qoftë edhe nji Lexo Me Teper.

Boris Pasternak (1890-1960) – Njerëzit e Përkryer

Nuk më pëlqejnë njerëzit e përkryer, ata kurrë s’janë rrëzuar, kurrë s’i ka penguar kush. Ata s’e kanë zbuluar dot bukurinë e jetës.

Nicole Kidman (1967) – Shpëtimi

“Dëshira e punës dhe aftësia krijuese, mund të bëhen gjithnji shpëtimi juaj…”  

Eleanor Roosevelt (1884-1962) Mendjet Njerzore

“Mendjet e mëdha flasin për idena, mendjet e mesme flasin për ngjarje, mendjet e vogla flasin për njerëz…!” 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook