Isuf Luzaj – fragment nga “Filozofia e Bukurisë”

Prof. Dr. Isuf Luzaj (1913-2000)

Prof. Dr. Isuf Luzaj (1913-2000)

“Shumica e politikanëve janë sofistë në shërbim të demagogjisë.

Alegoria e sofizmit është si një vidë që hyn në shpirt të masave duke u përdredhur me burgji.

Ecën si një nepërkë, duke u përdredhur dhe, vetëm kur vdes,

shtrihet drejt dhe ne shohim gjithë boshësinë e saj.

Në tërë kursin e Historisë, demagogët kanë ditur të marrin fuqinë e Pushtetit,

porse nuk kanë ditur të qeverisin me demokraci, drejtësi, barazi, vëllazëri.

Shteti konvertohet në një polici sekrete.

Policët, të zotët e vendit, dhe tirani kryetar i policisë terroriste…”

(Isuf Luzaj “Filozofia e Bukurisë”)

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Aforizma e ditës  Etiketat: , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook