Arkivi për Kategorin » Aforizma e ditës «

Zhbërja e Kombit! Edward R. Marrow

Zhbërja e Kombit! – Edward R. Marrow “Hapi i parë për likudimin e një populli është të fshini kujtesën e tij, . të shkatërroni librat e tij, kulturën e tij, historinë e tij. Lexo Me Teper.

Ernest Koliqi (1903-1975)

Vetëm një popull i kulturuar ka të drejtë t’i kërkojë të drejtat e veta dhe t’u imponohet të tjerëve… Ernest Koliqi  

Vendosja e komunizmit në Shqipërí… Fakte si edhe konsiderata (Bisedë televizive) nga Mërgim Korça

Vendosja e komunizmit në Shqipërí… Fakte si edhe konsiderata (Bisedë televizive) nga Mërgim Korça Kaluan tashmë dhjetvjeçarë të tërë edhe vazhdon e është bashkëkohës debati në se “Dita e Çlirimit” ka qenë 28 Lexo Me Teper.

Lasgush Poradeci – Vajza me sytë ngjyrë gjaku

Lasgush Poradeci (1899-1987) Ka dy lloj dashurish ndaj Lasgush Poradecit… Ata që duan atë për t’i vjedhë sadopak nga drita e tij, dhe ata që e duan për të mos e Lexo Me Teper.

Robin Williams – Vetmia (1951-2014)

Robin Williams – Vetmia (1951-2014) “Mendoja se gjaja ma e trishtë e jetës asht me mbetë vetëm. Jo, nuk asht kjo! Kam zbulue se s’ka gja ma e keqe n’jetë se Lexo Me Teper.

Frank Sinatra (12 dhjetor 1915 -12 Dhjetor 2015)

Frank Sinatra (12 dhjetor 1915 – 12 Dhjetor 2015) 100 Vjetori i Lindjes i nji Artisti te Madh “Sipas shumë njerëzve unë qenkam një ekspert i madh i grave, por të jem Lexo Me Teper.

Eugenio Montale – Poezi me 7 fjale

Sot ushqehem me re dhe me largësi… Eugenio Montale

Edith Piaf (1915-1963) – Asgjë prej gjëje…

Edith Piaf (1915-1963) – Asgjë prej gjëje… “Jo, për asgjë prej gjeje, jo, s’më vjen keq për asgjë, as për të mirat dhe as për të këqiat e pësuara, për mua Lexo Me Teper.

Faik Konica (1875-1942) – Larot e Pendës

Faik Konica (1875-1942) - Larot e Pendës “Në kohërat e shkuara ka patur në Francë një soj njerëzish që quheshin‘valets de plume’, domethënë ‘hyzmeqarë të pendës’. Në Shqipëri, ku rastet e historisë Lexo Me Teper.

Rainer Maria Rilke (1875-1926)

Rainer Maria Rilke (1875-1926) Në gjanat ma të thella e ma të randsishme, jena papërshkrueshmërisht vetëm… 

Faik Konica (1875-1942) – Feja e shqiptarëve

Faik Konica (1875-1942) – Feja e shqiptarëve “Shqiptarët nuk ndahen në të krishterë e në muhamedanë, po ndahen me dy anë: ana e kombëtarëve, në të cilën ka shqiptarë nga të gjithë Lexo Me Teper.

Frida Kahlo (1907-1954) Plagët e Jetës

“Plagët e mbyllura s’janë tjetër veçse dyer përmes të cilave nji krijesë futet në vetminë e nji tjetër krijese…”
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook