Lasgush Poradeci – Vajza me sytë ngjyrë gjaku

Lasgush Poradeci - Vajza me sytë ngjyrë gjaku

Lasgush Poradeci – Vajza me sytë ngjyrë gjaku

Lasgush Poradeci (1899-1987)

Ka dy lloj dashurish ndaj Lasgush Poradecit…
Ata që duan atë për t’i vjedhë sadopak nga drita e tij,
dhe ata që e duan për të mos e lënë kurrë dritën e tij të venitet…
Jozef Radi

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Aforizma e ditës, Arkivi Jozef Radi  Etiketat: , , , ,
2 Përgjigje
 1. Ermira Dine Tha:

  Fama,
  është përzgjedhja e fatit.
  Kriteriet e saj, janë
  të pashpjegueshme,
  si rrugët e Zotit.
  Po të ishin këto,
  Zotësia e kapjes se momentit.
  Perfektioni i lakimit të penelit.
  Finesa e ndjesisë së ngjyrës.
  A nuk do t’i ishin hapur dyert
  e njohjes, si piktor i shpirtit,
  Poetit të fjalës, Lasgush?

 2. Jozef Radi Tha:

  Të gjithë e njohim Lasgushin si poet dhe përkthyes…
  Po Lasgushi ka qenë edhe nji piktor me shpirt poeti…
  Piktura e mëposhtme e titulluar: “Vajza me sy ngjyrë gjaku” është nji dëshmi…
  Me siguri ky portret është nji kryevepër e pafajsisë dhe trishtimit,
  nji portret kristalin, me ca si frymë monalize,
  që vetëm nji shpirt si ai i Lasgushit mund ta bënte…

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook