Zhbërja e Kombit! Edward R. Marrow

Edward R. Marrow (1908 - 1965)

Edward R. Marrow (1908 – 1965)

Zhbërja e Kombit!Edward R. Marrow

“Hapi i parë për likudimin e një populli është të fshini kujtesën e tij,
.
të shkatërroni librat e tij, kulturën e tij, historinë e tij.
.
Atëherë vini dikë të shkruajë libra të rinj, të krijojë një kulturë të re,
.
të shpikë një histori të re. Para se të kalojë shumë kohë,
.
keshtu kombi do të harrojë çfarë është dhe çfarë qe”.
.
(Gazetari i shquar amerikan, Edward R. Marrow (1908 – 1965) në librin e tij:
“Një komb i deleve do të lind një qeveri të ujqërve”)

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Aforizma e ditës  Etiketat: ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook