“55 poezi nga Charles Bukowski” – në shqip nga Jozef Radi

Charles Bukowski "55 Poezi"

Charles Bukowski “55 Poezi”

“55 poezi nga Charles Bukowski” – në shqip nga Jozef Radi

Para pak ditësh ka dalë prej shtypit, libri “55 poezi nga Charles Bukowski”
“55 Poezi” asht pjesë e nji kolane që unë pretendoj me e shtri në kohë, mbasi me nji pjesë të mirë të këtyne poetëve punoj prej vitesh e hera-herës i kam sjellë në shqip mjaft prej tyne, e drejt me thanë, i kam fort për zemër… 
Kolanën e cilësova “55 Poezi” mbasi besoj se asht nji numër i mjaftë për nji doracak orësh të lira, po edhe si të thuesh e kam ma të lehtë me e krye në kohën e duhun. 
Kështu, ia nisa këtij cikli përkthimesh me poetin amerikan Charles Bukowskin, mbasi at e kisha ma t’largëtin e ma me pak impakt ndër shije të mia. 
Mandej pjesë e kësaj kolane kanë me qenë poetët italianë: Eugenio Montale, Giuseppe Ungaretti, Cesare Pavese, Alda Merini, Giovani Raboni, Cesare Meano e ndonji tjetër; poetët francezë Charles Baudelaire, Paul Elyard e Jacques Prevert, si edhe poeti portugez Fernando Pessoa dhe ai brazilian Viniciues de Moraes. 
Kjo asht nji punë e nisun herët edhe e shtrime në mjaft vite, diçka që vërtet m’ka vjedhë orë e përkushtim, po edhe m’ka dhurue knaqësinë e njoftjes e shijes poetike, të sjellë në dashni të gjuhës tande …
K’to botime kanë me u realizue në mënyrë ciklike, gjithnji nën cilësinë dhe kujdesin e padiskutueshëm të Shtëpisë Botuese “Jozef”, si nji dëshmi e angazhimeve letrare e të sjelljeve të mia në fushën e përkthimeve poetike. 
Uroj që kjo punë e emja e ky angazhim serioz të jetë pjesë e knaqësisë suej…
Libri “55 poezi – nga Charles Bukowski” ka 140 faqe dhe mund ta gjeni në libraritë kryesore të Tiranës.
jozef radi, 16 gusht 2021

Charles Bukowski "55 Poezi"

Charles Bukowski “55 Poezi”

“55 poezi nga Charles Bukowski” – në shqip nga Jozef Radi

Para pak ditësh ka dalë nga shtypi, libri “55 poezi nga Charles Bukowski”
“55 Poezi” është pjesë e një kolane që unë pretendoj ta shtrij në vite, mbasi me një pjesë të mirë të këtyre poetëve unë punoj prej vitesh dhe hera herës i kam sjellë në shqip mjaft prej tyre, e që drejt me thënë, i kam mjaft për zemër… 
Kolanën e cilësova 55 mbasi besoj se është një numër i mjaftueshëm për një libër orësh të lira, po edhe si të thuash që mundem ta kryej në kohë. E nisa cikël përkthimesh me poetin amerikan Charles Bukowskin, mbasi atë e kisha më të largëtin e më me pak impakt në shijet e mia. 
Do të jenë pjesë e kësaj kolane poetët italianë: Eugenio Montale, Giuseppe Ungaretti, Cesare Pavese, Alda Merini Giovani Raboni, Cesare Meano, e ndonji tjetër; poetët francezë Charles Bodelaire, Paul Elyard e Jacques Prevert, si edhe poeti portugez Fernando Pessoa, dhe ai brazilian Viniciues de Moraes. Një punë e nisur herët dhe e shtrirë në mjaft vite, që vërtet me ka vjedhur orë e përkushtim, por edhe më ka dhuruar kënaqësinë e njohjes dhe shijes poetike të sjellë në shqip…
Këto botime do të jenë në botuara mënyrë ciklike, gjithnji me cilësinë e padiskutueshme të Shtëpisë Botuese “Jozef” po edhe pjesë e angazhimeve të mia letrare dhe sjelljeve në fushën e përkthimeve poetike. Uroj qeë kjo punë e imja dhe ky angazhim të jetë pjesë e kënaqësisë suaj…
Libri “55 poezi nga Charles Bukowski” ka 140 faqe dhe gjendet ne libraritë kryesore të Tiranës.
jozef radi, 16 gusht 2021

.

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook