www.radiaandradi.com – në një udhëtim nëpër eventet dhe realizimet e vitit 2018

0
17
2018 - Radiandradi.com
2018 - Radiandradi.com
2018 - Radiandradi.com
2018 – Radiandradi.com

www.radiaandradi.com –

në një udhëtim nëpër eventet dhe realizimet e vitit 2018

Ermira Xhomaqi Godo - Pertej Harrimit
Ermira Xhomaqi Godo – Pertej Harrimit
-20 shkurt 2018, botohet libri “Përtej Harrimit” me autore Ermira Xhomaqi, ku Jozef Radi është redaktor dhe autor i Parathënies së Librit.
Botim i Institutit SKPK (ISBN 978-9928-168-70-2; Faqe 463; Formati 14.8×21)
ISKK - Enciklopedia e Historisë së Botës - përkth. Lazër Radi
ISKK – John Bowle Enciklopedia e Historisë së Botës –
përkthyer nga Lazër Radi
-20 mars 2018 – botohet përkthimi i Lazër Radit i veprës madhore: “Enciklopedi e Historisë së Botës”, nga John Bowle, Redaktoi Jozef Radi.
Botim i Institutit SKPK. (ISBN 978-9928-168-66-5; Faqe 527; Formati 21×29.7)
.
Lazër Radi - “Mjegullnaja e nji kohe të Largët” - Prizreni
Lazër Radi – “Mjegullnaja e nji kohe të Largët” – Prizreni
-11 Qershor 2018, – fillon Kolana e Veprës së Plotë të Lazër Radi.
Vepra e Parë e Kolanës, Vëllimi i parë i Trilogjisë: “Mjegullnaja e një kohe të Largët” – Prizreni – paraqitet në Panairin e Prishtinës 2018. Shtëpia Botuese “Jozef” – (ISBN 978-9928-241-85-6; Faqe 446; Formati 14.5×21)
.
Kopertina "Mirash Ivanaj" Ministri i Hekurt - nga Lazer Radi
Kopertina “Mirash Ivanaj” Ministri i Hekurt – nga Lazer Radi
-18 korrik 2018, paraqitet për herë të parë Vepra e Gjashtë e Kolanës: “Ministri i Hekurt – Mirash Ivanaj”.
Shtëpia Botuese “Jozef” – (ISBN 978-9928-241-91-7; Faqe 340; Formati 14.5×21)
.
Rrugës për Prizren - Nikolin Kurti, Jetnor Maxhari, Nikoll Loka, Jozef Radi
Prizren 2018 – Nikolin Kurti, Jetnor Maxhari, Nikoll Loka, Jozef Radi
-21 korrik 2018, promovohet në qytetin e Prizrenit, libri kushtuar këtij qyteti, “Mjegullnaja e një kohe të Largët” – Prizreni – ku krahas prezantimit e promovimit nga organizatorët, morën pjesë: Jozef Radi – Autor i Kolanës – Botuesi “Jozef”, dhe studiuesi Nikoll Loka, i cili mbajti edhe diskutimin kryesor. Për të ftuarit u organizua edhe nji darke.

Posteri i Konferencës - 25 Shtator 2018
Posteri i Konferencës – 25 Shtator 2018
-27 qershor 2018, Jozef Radi në bashkëpunim me Fondacionin Ivanaj dhe Shtëpinë Botuese “Jozef”, vendosën organizimin e Konferencës Jubilare me titull “Në emër… të Kulturës…” në nderim të 20 vjetorit të vdekjes së Lazër Radit, 65 vjetorit të vdekjes së Mirash Ivanajt dhe 130 vjetorit të lindjes së Martin Ivanajt.
.
Pertefe Leka duke folur në Dokumentarin për Mirash Ivanajn
Pertefe Leka duke folur në Dokumentarin për Mirash Ivanajn
-25 shtator 2018, në sallën e Fondacionit Ivanaj u organizua konferenca “Në emër… të Kulturës”, ku të pranishëm ishin më shumë se 120 personalitetete, e ku 10 lektorë referuan tema rreth këtyre tre personaliteteve dhe vlerave të tyre.
Ftesat e Konferences
Ftesat e Konferences
-25 shtator – 2 tetor 2018, në bashkëpunim me gazetaren Admirina Peçin dhe Report TV – u shfaqën dy pjesë të dokumentarit “Hakmarrja e Diktatorit”, mbështetur në librin “Ministri i Hekurt – Mirash Ivanaj”, vepër e posabotuar e Lazër Radit.
.
Konferenca: "Në emër të... kulturës" - 25 shtator 2018
Konferenca: “Në emër të… kulturës” – 25 shtator 2018

 -25 shtator – 28 shtator 2018, – Konferencën “Në emër… të Kulturës”, e përcollën televizionet ABC News, Vizion Plus, Zëri i Amerikës, Albania Culture, RTSH i krijoi hapsirë emisioni “Mirmëngjes Shqipëri”; Radio Tirana për Diasporën dhe Radio 7.

-30 shtator 2018, – botohet vëllimi i dytë i Trilogjisë së Jetës së Lazër Radit: “Gjurmat e nji Ditari të Djegun” – Shkodra, Vepra e Tretë e Kolanës.
Shtëpia Botuese “Jozef” –(ISBN 978-9928-280-07-7; Faqe 490; Formati 14.5×21).

Lazër Radi - “Gjurma të nji Ditari të Djegun” - Shkodra
Lazër Radi – “Gjurma të nji Ditari të Djegun” – Shkodra
-10 tetor 2018, – botohet vëllimi i tretë i Trilogjisë së Jetës së Lazër Radit: “Vorbulla të Jetës Universitare” – Roma, Vepra e katërt e Kolanës.
Shtëpia Botuese “Jozef” – (ISBN 978-9928-280-08-4; Faqe 634; Formati 14.5×21)
.
Lazër Radi - “Vorbulla të Jetës Universitare” - Roma
Lazër Radi – “Vorbulla të Jetës Universitare” – Roma
 -15 tetor 2018, në Shijak TV, në emisionin “Rrno për me tregue”, me drejtues Nebil Çikën – për rreth një orë u fol rreth jetës dhe veprës së intelektualit Lazër Radit.

"Rrno per me tregue" - Jozef Radi flet për veprën e Lazvr Radit
“Rrno per me tregue” – Jozef Radi flet për veprën e Lazer Radit

 -18 tetor 2018 – me rastin e Ditës Botërore të Vlerave, “World Values Day” Organizata ALVA – Albanian Values, vlerësoi Dr. Lazër Radin me Motivacionin: “Intelektuali Shkrimtari dhe Njeriu, i cili edhe në ditët më të errta të fatit, besoi në kultin e drejtësisë, vlerave dhe dashurisë…”

Organizata ALVA - Albanian Values, vlerëson Dr. Lazër Radin
Organizata ALVA – Albanian Values, vlerëson Dr. Lazër Radin
-1 nëntor 2018 – Revista Letrare e Tiranës “Illz” Nr.15 – i kushtoi jetës dhe veprës së Lazër Radit, 23 faqe të saj (27-51) si dhe një nga Kopertinat e revistës.
.
Revista Kulturore "ILLZ- 15" kushtuar Lazër Radit
Revista Kulturore “ILLZ- 15” kushtuar Lazër Radit
-10 Nëntor 2018 – Botohet libri me lirika të përkthyera prej Jozef Radit nga 20 poetë nga bota: “Veç mundem me të dashtë, njashtu siç je…”
Shtëpia Botuese “Jozef” – (ISBN 978-9928-280-23-7; Faqe 254; Formati 14.5×21)

Jozef Radi - Përkthime - "Veç mundem me të dashtë, njashtu siç je"
Jozef Radi – Përkthime – “Veç mundem me të dashtë, njashtu siç je”
-14-18 Nëntor 2018, paraqitje në Panairin e 21 të Librit në Tiranë, në stendën e Shtëpisë Botuese “Jozef”, me katër Vepra e Para, nga Kolana e Plotë dhe libri i posapërkthyer i Lirikave nga 20 poetë të njohur të botës.
Panairi i Librit 2018 - 5 Veprat në stendën "Jozef"
Panairi i Librit 2018 – 5 Veprat në stendën “Jozef”
-15 Nëntor 2018 – Jozef Radi është i ftuar në Konferencën: “Shkodra gjatë periudhës së diktaturës 1945-1953si lektor, organizuar nga Kryesia e Qarkut të Shkodrës.
.
5 dhjetor 2018, botohet libri biografik i Prof. Dr. Kolec Topallit: “Një jetë me brenga”.  Si mik dhe autor i parathënies, Jozef Radi u ftua si lektor në konferencën me rastin e 80 vjetorit të Lindjes së Autorit, organizuar nga ISKPK me Akademinë e Shkencave.
Botimi përmes Institutit SKPK. (ISBN 978-9928-168-89-4; Faqe 237; Formati 13.5×21)
.
Kolec Topalli - Një jetë me brenga - kujtime
Kolec Topalli – Një jetë me brenga – kujtime
1 dhjetor 2018, mbas 74 vitesh gjendet një vepër e panjohur e Lazër Radit, nga fusha e përkthimeve “Sekreti i Anglisë” e Leo Ferrero. Vepra ishte sekuestruar së bashku me banesën në nëntor të vitit 1944, kohë kur arrestimi i tij, kishte shkaktuar nxjerrjen e familjes së tij në rrugë. Vepra pritet të botohet së shpejti.
.
Lazër Radi - Dorëshkrim i përkthimit "Sekreti i Anglisë" bërë më 1944
Lazër Radi – Dorëshkrim i përkthimit “Sekreti i Anglisë” bërë më 1944

 2 dhjetor 2018, Media Verlag Vienë dhe Familja Jakova, nderojnë me vlerësimin “Bakeka e Gjeniut Shqiptar” Jozef Radin me motivacionin “Për përkthimin e vëllimit poetik: “Veç mundem me të dashtë njashtu siç je…” për nivelin e naltë e apasional të poezisë se Njerëzimit sjellë në gjuhë shqipe”

Jozef Radi - nderue me Bakekën e Gjeniut Shqiptar
Jozef Radi – nderue me Bakekën e Gjeniut Shqiptar
22 dhjetor 2018, Media Verlag Vienë dhe Familja Jakova, nderojnë me vlerësimin “Bakeka e Gjeniut Shqiptar” Dr. Lazër Radin (mbas Vdekjes) me Motivacionin “Për vepërën autobiografike “Trilogjia e Jetës” e shkrueme në diktaturë dhe e botueme në vitin 2018, me rastin e 20 vjetorit të vdekjes”
.
Dr. Lazer Radi - nderue me Baketën e Gjeniut Shqiptar - Vjene 2018
Dr. Lazer Radi – nderue me Baketën e Gjeniut Shqiptar – Vjene 2018
Gjithashtu të shumtë jane artikujt e botuar në shtypin e shkruar, në shtypin virtual; përkthimet, redaktimet e bashkëpunimet me personalitete të njohura si dhe komunikimet e vazhdueshme në atdhe e diasporë në ndihmë të kulturës shqiptare…
Radiandradi.com falenderon të gjithë ata që kanë ndihmuar, përkrahur e përhapur edhe në kushte modeste, vazhdimësine e kësaj pune…
.
 
 

 

Related Images:

Artikulli paraprakGjinja e Shtëpisë së Kastriotve – prej Kristo Floqit
Artikulli tjetërKoncertin i Filarmonisë së Vienës 2019 dhe dirigjenti Christian Thielemann
Jozef Radi
Biografi Jozef Radi 16 janar 1957, lind rastësisht në qytetin e Elbasanit, mbasi të dy prindët e posadalë nga burgu ishin interrnuar në kampin e Kuçit të Kurveleshit... Ishte i vetmi fëmijë i të ashtuquajturit “Kampi i 100 Intelektualëve”... 1957, Pagëzohet me emrin Antonin, por xhaxhai i tij me të njejtin emër, e regjistron si Jozef... 1957-1961, ndjek fatin e prindërve në odisenë e kampeve: Radostinë, Gradishtë, Çermë dhe më së fundi n’atë të Savrës... 1963-1971, kryen shkollën fillore dhe tetëvjeçare në Karbunarë dhe Savër me rezultate shumë të mira... 1971-1975, ndjek gjimnazin “20 Tetori” në qytetin e Lushnjes, ku përjashtohet dy herë nga shkolla, thjesht si... i biri i Lazër Radit! 1975, frekuenton të njëjtën klasë me Gëzim Hajdarin dhe Shpend Sollakun: Tre të apasionuar të letërsisë; më vonë edhe autorë mjaft të njohur librash... 1975, fillon si puntor në fermën e Savrës 1977-1979, kryen shërbimin ushtarak në repartet e xhenjos, fortifikim në Dropull të Gjirokastrës... 1981, mbaron shkollën e mesme me rezultate të shkëlqyera dhe as bëhet fjalë për vazhdimin e ndonji shkolle të lartë... 1984, bën gjithë përpjekjet për botimin e librit të parë poetik “Trokitje”, por problemet e biografike... e pengojnë botimin edhe pse Shtëpia Botuese e kishte vlerësuar si... “të botueshëm...” 1984-1990, krahas punës së rëndë në bujqësi, studion intensivisht gjuhët e huaja; merret me përkthime, shkruan dhe redakton veprën e të atit... 1989, së bashku me të atin përkthejnë veprën “Stalini, Moxarti dhe Maria Judina” e poetit Bërkoviqit, e cila kalon dorë me dorë si vepër antidiktaturë... 1990, së bashku me të Atin, vendosen në Tiranë, prej ku nis nji fazë e re shprese dhe entusiazmi, se demokracia mund t’i riparojë pasojat e diktaturës... dhjetor 1990-31 mars 1991, ndjek nga afër lëvizjen dhe ndryshimet demokratike... mars 1991, boton për herë të parë, ciklin me 6 poezi në revistën arbëreshe “Katundi Ynë” në Kozenca. maj 1991, regjistrohet në fakultetin e Gjuhë- Letërsisë dhe më pas kalon në atë Juridik. 1993, botojnë së bashku me të atin librin e parë “Muret e Muzgut” si dhe poemën “Stalini, Mozarti dhe Maria Judina” 1993, nis botimin e revistës tremujore “Arbëria”, e cila del në tre numra... 1993-maj 1997, punon në detyra të ndryshme në Presidencën e Republikës. qershor 1994, mbaron Fakultetin Juridik qershor 1997, ngjarjet e atij viti ishin dëshmi e vrasjes së demokracisë... detyrohet të emigrojë në Itali. shtator 1998, humb të Atin, Lazër Radin, njeriun me të cilin kishte ndarë ditët më të vështira të jetës. 2000, boton librin e dytë poetik: “Kujtesa e Mjegullës” 2004-2005, mbulon për gati dy vjet rubrikën “Qiell i Përtejmë” në revistën “ars” 2007, boton me bashkaautorë albumin fotografik “Ancona nascosta” 2000-2010, bashkpunon me shokun e tij Gëzim Hajdari, në redaktim e veprës së tij të botuar në Itali 2011, boton librin e tretë poetik “Fletorja e Vjeshtës” 2000-2013, bashkëpunon vazhdimisht me shtypin shqiptar 2000-2013, përkthyen mjaft nga veprat e poetëve si: Ungaretti, Montale, Raboni, Senesi, Fatuiva, Pessoa, De Moraes, Hikmet etje, si dhe ka në duar veprën e Bodlerit “Lulet e së keqes” 2016, po përgatit për botim veprën e plotë të Lazër Radit në 14 vëllime... Jeton prej 16 vitesh në qytetin e Anconës...

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.