back to top
21.5 C
Tirana
E shtunë, 18 Maj, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Abdulla Rami

“Përtej harrimit” dhe përkthimi i “Shekspirit” të Hygoit, si përpjekje në rimëkëmbjen historike të kujtesës së përbashkët – Ermira Godo – New York 27...

“Përtej harrimit” dhe përkthimi i “Shekspirit” të Hygoit, si përpjekje në rimëkëmbjen historike të kujtesës së përbashkët Ermira Godo (Xhomaqi) - New York, 27 maj...

Humanizmi, si bosht në të cilin vërtitet bota – Fjala e Jozef Radit në promovimin e veprave të Ermira Godo-s te “Vatra”

Humanizmi, si bosht në të cilin vërtitet bota - Fjala e Jozef Radit në promovimin e veprave të Ermira Godos - "Vatra", 27 maj...

Humanizmi dhe vlerat e tij nuk vdesin kurrë…! nga Jozef Radi

Humanizmi dhe vlerat e tij nuk vdesin kurrë...! nga Jozef Radi Fjala e mbajtur te Vatra mbi librat "Pertej Harrimit" dhe "William Shakespeare" Të nderuar miq, Së...

Rëndësia dhe jehona e veprës “William Shakespeare” të kolosit të letërsisë franceze Viktor Hygo – kumtesë nga Drita Brahimi – Pedagoge e gjuhës...

Përpara disa ditësh, në mjediset e Bibliotekës së Universitetit të qytetit Elbasan, në kuadrin e veprimtarive të Fakultetit të Shkencave Humane, me mbështetjen e...

“William Shakespeare” – i Victor Hygo-së – në Elbasan dhe në Shkodër

“William Shakespeare” - i Victor Hygo-së në Elbasan dhe në Shkodër Ermira Godo, bashkëpërkthyesja e Librit “Uilliam Shekspir” të Viktor Hygosë do të jetë në dy...

“Shekspiri” u shkrua nga Hygoi në mërgim dhe u përkthye në shqip nga Abdulla Rami në internim” – Bisedë me Ermira Godon në ExLibri

“Shekspiri” u shkrua nga Hygoi në mërgim u përkthye në shqip nga Abdulla Rami në internim" Bisedë me Ermira Godon në ExLibri  për veprën “William Shakespeare”...

“Që kur vallë égjra bëhet shkak për të refuzuar grurin?” – nga Robert Martiko

“Që kur vallë égjra bëhet shkak për të refuzuar grurin?” nga Robert Martiko Sa aktuale janë sot, sidomos në Shqipëri, këto fjalë të Viktor Hygosë, në...

Palimpsesti i kohës – nga Bashkim Abazi – Vështrime mbi librin “William Shakespeare” të Victor Hygo

Palimpsesti i kohës nga Bashkim Abazi Vështrime mbi librin “William Shakespeare” të Victor Hygo Me përkthim nga frëngjishtja Abdulla Rami & Ermira Godo Unë jam gjithmonë i...

Përkthimi si akt lirie… – Parathënie e librit “William Shakespeare” të Victor Hugo – nga Ermira Xhomaqi – Godo

Përkthimi si akt lirie… Parathënie e librit “William Shakespeare” të Victor Hugo nga Ermira Xhomaqi - Godo Kjo vepër e Victor Hugo-së kushtuar Shekspirit, vjen në shqip...

Fati i mjaft nga bashkëliceistët e Diktatorit – nga Ermira Xhomaqi – Godo – “Përtej Harrimit” – Botime ISKK 2018

Në vitin 2017, Ermira Xhomaqi - Godo, kishte mbledhur një material të bollshëm për të botuar një libër kushtuar gjyshit të saj, figurës së...

“William Shakespeare” nga Victor Hugo* – Përkthyer nga Abdulla Rami & Ermira Xhomaqi-Godo

"William Shakespeare" nga Victor Hugo* Përkthyer nga Abdulla Rami & Ermira Xhomaqi-Godo Si sot 135 vjet më parë, në një 22 maj të vitit 1885, rreth...

Një përshëndetje gjersa bota të jetë botë… – nga Abdulla Rami

Një përshëndetje gjersa bota të jetë botë... nga Abdulla Rami Abdulla Rami, kishte mbaruar studimet nё Montpelier tё Francёs, pёr drejtёsi, mbasi kishte shёrbyer mё parё...

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.