back to top
29.5 C
Tirana
E diel, 21 Korrik, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Ermira Xhomaqi

Humanizmi, si bosht në të cilin vërtitet bota – Fjala e Jozef Radit në promovimin e veprave të Ermira Godo-s te “Vatra”

Humanizmi, si bosht në të cilin vërtitet bota - Fjala e Jozef Radit në promovimin e veprave të Ermira Godos - "Vatra", 27 maj...

Palimpsesti i kohës – nga Bashkim Abazi – Vështrime mbi librin “William Shakespeare” të Victor Hygo

Palimpsesti i kohës nga Bashkim Abazi Vështrime mbi librin “William Shakespeare” të Victor Hygo Me përkthim nga frëngjishtja Abdulla Rami & Ermira Godo Unë jam gjithmonë i...

Një përshëndetje gjersa bota të jetë botë… – nga Abdulla Rami

Një përshëndetje gjersa bota të jetë botë... nga Abdulla Rami Abdulla Rami, kishte mbaruar studimet nё Montpelier tё Francёs, pёr drejtёsi, mbasi kishte shёrbyer mё parё...

www.radiaandradi.com – në një udhëtim nëpër eventet dhe realizimet e vitit 2018

www.radiaandradi.com - në një udhëtim nëpër eventet dhe realizimet e vitit 2018 -20 shkurt 2018, botohet libri “Përtej Harrimit” me autore Ermira Xhomaqi, ku Jozef Radi...

Abdulla Rami – intelektual i plotësuar – nga Prof. Remzi Perrnaska

Abdulla Rami - intelektual i plotësuar nga Prof. Remzi Perrnaska Kumtesa e profesor Remzi Pernaskës, në takimin "Në Emër të Kujtesës… me rastin e prezantimit të librit...

Vepra “Përtej Harrimit”, kushtuar Abdulla Ramit, promovohet në Paris…

Vepra "Përtej Harrimit", kushtuar Abdulla Ramit, promovohet në Paris... 9 Nentor 2018 Një datë, një ditë, një orë… dhe një takim për një histori me...

Quo Vadis… kulturë shqiptare?! – nënvizim nga Jozef Radi

Quo Vadis... kulturë shqiptare?! nënvizim nga Jozef Radi Një nga realizimet më të mëdha të postdiktaturës, ishte liria e qarkullimit, mbasi liria e fjalë shpesh ka...

Ermira Xhomaqi – “Pertej Harrimi” – Fituese e Çmimit të veçantë në Panairin e Librit – Prishtina 2018

Ermira Xhomaqi - "Pertej Harrimi" - Intervistë: Fituese e Çmimit të veçantë Panairi i Librit - Prishtina 2018 Ermira Xhomaqi (Godo) fitoi çmimin “Për vepër...

Një Poezi e groposur e Vilson Blloshmit (1948-1977)

Një Poezi e groposur e Vilson Blloshmit (1948-1977) Poet i pushkatuar - Nder i Kombit Thonë se ndonjëherë poetët janë orakuj të vetes. Parashikues të...

Si një udhëtim drite drejt së panjohurës – “Përtej Harrimit” i Ermira Xhomaqit – Parathënia nga Jozef Radi

Si një udhëtim drite drejt së panjohurës - “Përtej Harrimit” i Ermira Xhomaqit  Parathënie nga Jozef Radi Mesazhet e pëcjella në rrëfimet e këtyre dramave dhe jehona...

Kolana e Dhimbjes – Botohen dorëshkrime të ish të burgosurve politikë

Kolana e Dhimbjes Botohen dorëshkrime të ish të burgosurve politikë Memuaristika “Zërat e Kujtesës” rikthehet në vëllimin e IV me dëshmi të të mbijetuarve nga burgjet dhe...

Të uroj më së pari të duash… poezi nga Viktor Hugo (dy variante)

Të uroj më së pari të duash... poezi nga Viktor Hugo Viktor Hugo - i madhërishmi, mendimtari dhe republikani i madh, vizionari, shkrimtari, poeti dhe filozofi, liriku, historiani...

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.