Koncertin i Filarmonisë së Vienës 2019 dhe dirigjenti Christian Thielemann

Koncerti i Vitit 2019 - Vjenë

Koncerti i Vitit 2019 – Vjenë

Koncertin i Filarmonisë së Vienës 2019

dhe dirigjenti Christian Thielemann

Christian Thielemann, dirigjenti gjerman 60 vjeçar, (lindur në Berlin, më 1 prill 1959), do të drejtojë Koncertin e Vitit të Ri 2019, të Filarmonisë së Vienës.
Eshtë hera e parë që një dirigjent gjerman drejton Filarmoninë e Vienës në Koncertin tashmë tradicional të Vitit të Ri…
Aktualisht Thielemann është dirigjent i Staatskapelle Dresden, një nga orkestrat më të vjetra (krijuar në vitin 1548) dhe më të famshme të botës.
Thielemann ka qenë qysh në moshën 19 vjeçare asistent i të madhit Herbert Von Karajan.
.
Herbert von Karajan & Christian Thielemann

Herbert von Karajan & Christian Thielemann

Ai bëhet dirigjenti u 17-të që drejton Koncertin e famshëm të Filarmonisë së Vienës (i cili ka filluar më 31 dhjetor 1939. Pra është edhe viti i 80 jubilar i këtij eventi).
Përpara tij e kanë drejtuar këtë orkestër:
.
Dirigjenti Christian Thielemann (1959)

Dirigjenti Christian Thielemann (1959)

1.Clemens Krauss, 1939, 1941-1945, 1948-1954
2.Josef Krips, 1946-1947
3.Willi Boskovsky, 1955-1979
4.Lorin Maazel, 1980-1986, 1994, 1996, 1999, 2005
5.Herbert von Karajan, 1987
6.Claudio Abbado, 1988, 1991
7.Carlos Kleiber, 1989, 1992
8.Zubin Mehta, 1990, 1995, 1998, 2007, 2015
9.Riccardo Mutti, 1993, 1997, 2000, 2004, 2018
10.Nikolaus Harnoncourt, 2001, 2003
11.Seiji Ozawa, 2002
12.Mariss Jansons, 2006, 2012, 2016
13.Georges Prêtre, 2008, 2010
14.Daniel Barenboim, 2009, 2014
15.Franz Welser-Möst, 2011, 2013
16.Gustavo Dudamel, 2017
17.Christian Thielemann, 2019
.
Papa Ratziner dhe dirigjenti Thielemann

Papa Ratzinger dhe dirigjenti Thielemann

Marrë nga muri i Fb i Saimir Kadiut

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook