Nyjet-Arkivit për » Sokol Neçaj «

“Nata e poetëve të ekzekutuar” – përgaditi nga Sokol Neçaj

“Nata e poetëve të ekzekutuar” përgaditi nga Sokol Neçaj 85 vjet më parë, në natën e 29-30 tetorit 1937, policia sekrete e Stalinit (NKVD) pushkatoi brenda një natë më shumë se 130 Lexo Me Teper.

Jo legjendë… E vërteta e Shqiponjës me Sorrën – nga Sokol Neçaj

Jo legjendë… E vërteta e Shqiponjës me Sorrën nga Sokol Neçaj I vetmi zog që guxon të godasë shqiponjën me sqep është sorra. Ajo ulet në shpinë të shqiponjës dhe e Lexo Me Teper.

Eleminimi i Familjes Perandorake Ruse – përgaditi Sokol Neçaj

Eleminimi i Familjes Perandorake Ruse përgaditi Sokol Neçaj Natën e 16-17 korrikut 1918, një skuadër e policisë sekrete bolshevike vrau perandorin e fundit të Rusisë, Car Nikolla II, së bashku me Lexo Me Teper.

Abraham Lincoln (12 shkurt 1809-15 prill 1865) – Shembull i shkëlqyeshëm i motos: Kurrë mos u Dorëzo!

Abraham Lincoln (12 shkurt 1809-15 prill 1865) Shembull i shkëlqyeshëm i motos: Kurrë mos u Dorëzo! Sigurisht personi në foto është ndër personat më të shquar të historisë amerikane dhe emri i Lexo Me Teper.

Cincinati… dhe një paralele me kohët moderne – nga Sokol Neçaj

Cincinati dhe një paralele me kohët moderne nga Sokol Neçaj Cincinnatus ishte burrështets romak, i cili, në pleqëri, doli në pension për t’u marrë me fermën e tij të vogël. Por u Lexo Me Teper.

Pse Ukraina është aq e rëndësishme – përgatitur nga Sokol Neçaj

Pse Ukraina është aq e rëndësishme nga Sokol Neçaj Pse Ukraina ka rëndësi: *Është vendi i 2-të më i madh për nga sipërfaqja në Europë me një popullsi prej mbi 44 milion banorë. Ukraina Lexo Me Teper.

890 vjetori i Vdekjes së Omar Khayyam – përgatiti Sokol Neçaj

Portreti i Omar Khayyamit 890 vjetori i Vdekjes se Omar Khayyam pregatiti Sokol Neçaj Më 4 dhjetor 1131, 890 vjet më parë, vdiq Omar Khayyam. Omar Khayyam ishte figurë poliedrike persiane që jetoi Lexo Me Teper.

Për të kuptuar lëvizjet politike më të dhunshme në historinë njerëzore – sipas Jason Stanleyt

Për të kuptuar lëvizjet politike më të dhunshme  në historinë njerëzore sipas Jason Stanleyt Dr. Jason Stanley, profesor i filozofisë në Yale, ekspert mbi propagandën dhe fëmijë i refugjatëve që ikën nga Evropa Lexo Me Teper.

Helen Margaret Kelly (1884 – 2 gusht 1952) – Princesha Vlora e Shqipërisë

Helen Margaret Kelly (1884 – 2 gusht 1952) Princesha Vlora e Shqipërisë Helen Margaret Kelly (1884 – 2 gusht 1952), është e njohur edhe si Princesha Vlora e Shqipërisë. Ajo ka lindur në Lexo Me Teper.

Pol Poti dhe krimet në emër të komunizmit – nga Sokol Neçaj

Pol Poti dhe krimet në emër të komunizmit nga Sokol Neçaj Pol Pot ishte udhëheqësi kamboxhian që sundoi popullin e tij nga 1975 deri 1979. Gjatë sundimit të tij, ai u përpoq t’i Lexo Me Teper.

Krenari amerikane – nga Sokol Neçaj

Krenari amerikane nga Sokol Neçaj Në fillim të viteve ’60 kur De Gaulle vendosi të tërhiqej nga NATO, Kennedy, dërgoi Sekretarin e Shtetit, Dean Rusk, në Francë. Kur De Gaulle i tha Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook