back to top
5.5 C
Tirana
E shtunë, 20 Prill, 2024
- Advertisement -spot_img

SHOWING RESULTS FOR:

Lazër Radi – Poeti e shkrimtari që ia kushtoi jetën Atdheut dhe Kombit Shqiptar – nga Hysen S. Dizdari

Lazër Radi - Poeti e shkrimtari që ia kushtoi jetën Atdheut dhe Kombit Shqiptar nga Hysen S. Dizdari* Lazër Radi ishte jurist, publicist, prozator, poet e...

Fillesat publicistike të Lazër Radit – Parathënie nga Jozef Radi

Fillesat publicistike të Lazër Radit Parathënie nga Jozef Radi Ndërsa punoj prej kohësh, në përmbledhjen e gjithë veprës publicistike të Lazër Radit, jam përballur me...

Njerzorja predominon tek mjeshtri Lazër Radi… – nga Kazanova Aliaj

Njerzorja predominon tek mjeshtri Lazër Radi... nga Kazanova Aliaj (nga cikli “Fund javë me Kazanovën”) Të futesh në botën e shkrimet e Dr. Lazër Radit e prek...

Jeta e Lazër Radit e gjitha si dëshmi… – nga Kazanova Aliaj

  Jeta e Lazër Radit e gjitha si dëshmi... nga Kazanova Aliaj Jeta e Lazër Radit, asht e përplotë. I matun, i rafinuem dhe fin, vazhdoi në gjithë...

Qasja hermetike e qenies, në muzgjet e (përtej)shpresave njerëzore të Lazër Radit – studim nga Emrije Krosi

Qasja hermetike e qenies, në muzgjet e (përtej)shpresave njerëzore të Lazër Radit nga Emrije Krosi Qasja ndaj poetikës së Lazër Radit, nuk lindi vetiu, por ishte...

Vepra e plotë e Lazër Radit – Dëshmi e një vullneti të paepur – Admirina Peçi bisedon me Jozef Radin

Vepra e plotë e Lazër Radit - Dëshmi  e një vullneti të paepur Admirina Peçi bisedon me Jozef Radin Faleminderit Zoti Radi që e...

n’fjalë t’Lazër Radit… – nga Rei F. Hodo

Rei F. Hodo asht djalë i ri e mardhania me librat jo vetëm na ka njoftë po ka shërbye edhe si nji pasarelë n’afrimin e...

Jeta dhe Vepra Poetike e Lazër Radit – nga Sali Bytyçi

Jeta dhe Vepra Poetike e Lazër Radit nga Sali Bytyçi Jeta e Lazer Radit Lazër Radi ka lindur në Prizren më 29 janar 1916, dhe ishte i...

Burrë i madhërishëm, të pashë me çizme të zeza balte dhe thinja shenjti… – për Dr. Lazër Radin – nga Visar Zhiti

Burrë i madhërishëm, të pashë me çizme të zeza balte dhe thinja shenjti… për Dr. Lazër Radin - nga Visar Zhiti një ditë pas datëlindjes së tij...

Gjithçka e Lazër Radit – si nji kult artistik – nga Kazanova Aliaj

Gjithçka e Lazër Radit - si nji kult artistik nga Kazanova Aliaj Natyra asht prioritet në shkrimet e tij. Metaforat e fuqishme, difinicione logjike,...

Copëza shënimesh… – nga arkivi me shënime dhe dokumenta i Dr. Lazër Radi

Copëza shënimesh...  nga arkivi me shënime dhe dokumenta i Dr. Lazër Radi  Vjeshta e tretë - Historia e një kafeje Ishte ditë vjeshte. Një shi i imtë dhe...

Si e “takoi” Rozana Suli, Lazër Radin edhe si e ringjalli ajo, përmes vargjeve të saj! – nga Jozef Radi

Si e “takoi” Rozana Suli, Lazër Radin edhe si e ringjalli ajo, përmes vargjeve të saj! nga Jozef Radi Aty kah shkurti i vjetit 2021, në kohën...

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.