Nyjet-Arkivit për » Sigmund Freud «

Tregimet të ndërtuara here prej ëndrre e here prej zhgjëndre… nga Teuta Sadiku

Tregimet të ndërtuara here prej ëndrre e here prej zhgjëndre… nga Teuta Sadiku shënime mbi librin me tregime “Të vdesësh nën diell” të Ervin Nezhës Ervin Nezha nuk e njoh nga afër, nuk Lexo Me Teper.

Kontributi i mjekëve shqiptare në Itali, në luftën kundër pandemisë të Covid-19 – nga Lutfi Alia – Siena Itali

Kontributi i mjekeve shqiptare në Itali, në luftën kundër pandemisë të Covid-19. nga Lutfi Alia – Siena Itali Urgjenca sanitare e krijuar nga pandemia e Covid-19, e ka ndryshuar në mënyrë radikale jetën Lexo Me Teper.

Folësi lirik përballë imazhit gri, me mjegull dhe dritë – nga Prend Ndue Buzhala

Folësi lirik përballë imazhit gri, me mjegull dhe dritë nga Prend Ndue Buzhala (Çast eseistik), 27 Gri është simbol i shumëfishtë: ngjyrë e intelektit, ngjyrë e kompromisit në mes të bardhës e të Lexo Me Teper.

A është e mundur të parandalohen luftërat?! Sigmund Freud i shkruan Albert Einstein-it

A është e mundur të parandalohen luftërat?! Sigmund Freud i shkruan Albert Einstein-it Ushtarë – Giuseppe Ungareti Qëndrojmë/ Si gjethet Ndër pemt/ E vjeshtës. (Pylli Kurton, Korrik 1918). Në vitin 1932, u shkëmbye një korespondencë midis Lexo Me Teper.

Sigmund Freud – Psikoanaliza – Rekomandimet e mjekut – Përktheu Dr. Lazër Radi

Sigmund Freud Psikoanaliza – Rekomandimet e mjekut Botim me përkthimin e Dr. Lazër Radit Ardhja në shqip e një autori sistem-krijues të teorisë së psikanalizës siç është Sigmund Freudi, tashmë nuk përbën një Lexo Me Teper.

Sigmund Freud (1856-1939) Puna

“Njeriu energjik, njeriu i suksesit, asht ai që përmes punës ia del në krye me i shndrrue në realitet krejt fantazitë që ndërton në mendje…”

Sigmund Freud (1856-1939) – Dashni e Dëshirë – Njeriu

Dy aforizma nga Sigmund Freud *** “Kur dashurojnë nuk dëshirojnë, e kur dëshirojnë nuk munden me dashurue…” *** Asht nji histori mbas çdo njeriu. Asht nji arsye për të cilën ata janë ata që janë. Ata s’janë Lexo Me Teper.

Sigmund Freud (1856-1939) – Vetvetja

Me qenë plotësisht i ndershëm me vetvedin, asht nji prej ushtrimeve ma të mira… 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook