Platoni – përktheu Lazër Radi

Platoni përktheu nga frëngjisht&italisht nga Lazër Radi

Platoni – Lazër Radi

Vepra e Platonit Botim i II

 “Apologji e Sokratit”, “Kritoni”, “Fedoni”, “Elozh i Dashurisë”

përkthyer nga frëngjisht&italisht  Dr. Lazër Radi

Shtëpia botuese “Liria” Redaktoi dhe përgatiti për botim Jozef Radi
Reçenzentë Sevim Arbana, Shane Muda, Botim i dytë Sh.b Liria 2002 kopje 1000, (fq. 220)

Përkthyesi, mbetet nji dishepull i Sokratit dhe filozofisë së tij, edhe pse distanca kohore i kapërcente dymijë e ca vitet. Në kushtet e jashtzakonshme të diktaturës, falë kësaj filozofie, ai arriti me kapërcye vështërsi të panumërta, rrethana tragjike, duke gjetë gjithnji në kët mënyrë të menduemi nji burim shpëtimi. Shprehja e famëshme e Sokratit “Njih vetveten” e ka ndihmue me përballue me sa ma pak peshë kët të keqe të madhe. Përkthimi i këtyne katër veprave, ishte nji përgjegjësi intelektuale me të cilin përkthyesi mendonteme ndihmue kulturën dhe rininë shqiptare…

“…Përkthimi i kësaj vepre, mendoj se asht njëi kontribut modest, i cili ndonëse me shumë vonesë, do t’u vijë sado pak në ndihmë atyre tre katër brezave të sakrifikuem të rinisë shqiptare, jo vetëm për me i shkëputë nga “filozofia e rrejshme” marksiste por dhe me i çlirue nga “Apostujt e rremë” që predikuen me aq zell dhunën dhe mashtrimin, prej të cilave ende sot s’po gjendet forca e duhun për me u shkitë përfundimisht prej tyre…” l.r.

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Arkivi Dr. Lazër Radi, Botimet  Etiketat: , , , , , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook