Nyjet-Arkivit për » “Liria” «

Benjamin Franklin (1706-1790) Liria

“Kush heq dorë nga liria me mbrritë sigurinë, ai s’e meriton as lirinë dhe as sigurinë…”

Simon & Garfunkel – The Sound of Silence

The Sound of Silence 1964 Nji kangë e jetës sonë… refleksion nga Jozef Radi “The sound of silence” Simon and Garfynkel ...në 50 vjetorin pavdeksisë së nji kange… Melodia e Heshtjes… Simon & Garfunkel Lexo Me Teper.

Sandro Pertini (1896-1990) – Liria

“M’thoni, me ndërgjegje, a mund të quhet me t’vërtetë i lirë nji njeri që asht i uritun, që jeton në mjerim, që s’ka nji punë, që ndjehet i përdhosun pse s’asht Lexo Me Teper.

Sami Dangëllia – Historia e njeriut që vuajti një jetë në burgjet komuniste

I njëjti person në dy foto burgu: Sami Dangëllia.  Hyri në burg në moshën 24 vjeçare. Vdiq në burg në moshën 67 vjeçare. Fotoja e parë është bërë pak kohë pas hyrjes në Lexo Me Teper.

Shqipëria humb në një ditë: Dr. Ymer Dishnicën e Dr. Lazër Radin

Shqipëria humb në një ditë të mëdhenjtë: Dr. Ymer Dishnicën dhe Dr. Lazër Radin Në harkun e 24 oreve, me datë 22 dhe 23 shtator 1998, u larguan nga jeta dy personalitete – Lexo Me Teper.

Franklin Delano Roosevelt (1882-1945) – Puna

“Liria e vërtetë e individit s’mundet të ekzistojë pa sigurinë ekonomike dhe pavarsinë… Njerzit e uritun e të papunë janë brumi me të cilin gatuhen diktaturat…” 

Pesë poezi nga Havzi Nela (1934 – 1988)

Pesë  poezi nga Havzi Nela (1934 – 1988) Kur të vdes Kur të mësoni se kam vdekë, Kur të thoni: “Ndjesë pastë!” A e dini se çfare kam hjekë Unë, poeti zemërzjarrtë? Kur të pyesni: Lexo Me Teper.

Osho – Liria dhe Dashnia

Gjithçka që mund ta shkatrrojë lirinë s’asht dashni! Asht fjala për diçka tjetër… sepse dashnia dhe liria shkojnë krah për krah njena tjetrës, pse janë si dy flatra të së Lexo Me Teper.

Platoni – përktheu Lazër Radi

Vepra e Platonit Botim i II  “Apologji e Sokratit”, “Kritoni”, “Fedoni”, “Elozh i Dashurisë” përkthyer nga frëngjisht&italisht  Dr. Lazër Radi Shtëpia botuese “Liria” Redaktoi dhe përgatiti për botim Jozef Radi Reçenzentë Sevim Arbana, Lexo Me Teper.

Lazër Radi: Një verë me Migjenin

 Lazër Radi: “Një verë me Migjenin” Libri u redaktua dhe u përgatit për botim nga Jozef Radi Shtëpia botuese “Liria”, Tiranë 1998, 1000 kopje (fq. 240) Kujtimet mbi Migjenin, përbajnë nji Lexo Me Teper.

Lazër Radi: Shpresa vdes e fundit (poezi)

“Shpresa vdes e fundit” Poezi nga Lazër Radi Redaktimi, kopertina dhe përgatitja për shtyp nga Jozef Radi Shtëpia botuese “Liria”, Tiranë 1996, 600 kopje (fq. 146) Libri asht i ndamë në Lexo Me Teper.

Lazër Radi: Njeriu i rrugës së gjatë

 “Njeriu i rrugës së gjatë” Monografi nga Lazër Radi, kushtuar luftëtarit Taf Përvizi. Redaktimi dhe përgatitja për shtyp nga Jozef Radi Botuar nga shtëpia botuese “Liria”, Tiranë 1996, 500 kopje, (fq. 132) Mbas Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook