Arkivi për Kategorin » Artikuj 1935-1939 «

Emblemi Legjendar nga Lazër Radi (nantor1937)

Emblemi Legjendar nga Lazër Radi (nantor1937) “Rreth Flamurit” 25 vjetori i Pavarsisë Ah, sikur Flamuri të mund t’fliste, do t’na tregonte legjendën e vet të madhe! Por, lexues i dashur, vëreje… vëreje mirë Lexo Me Teper.

Tragjedija e jonë nga Lazër Radi (1937)

Tragjedija e jonë nga Lazër Radi (1937) Larg… larg ndër do bjeshkë t’thepisuna u ndigjue nji krizmë pushke… Nji hyllë u shkim… Ra nji fli dashunije që s’njofti se çka asht lumtunija… Lexo Me Teper.

Ironija e fatit nga Lazër Radi (1937)

Ironija e fatit nga Lazër Radi (1937) …E re dukej nga mosha – e bukur… dhe ecte me hap të ngadaltë… Tue ecë ashtu mendueshëm dukej sikur peshonte randë ndër mendimet Lexo Me Teper.

Andrra pesëqinvjeçare nga Lazër Radi (1937)

Andrra pesëqinvjeçare nga Lazër Radi (1937) Asht anakronizëm – thonë disa – me frekuentue çfaqje të ndryshme në kohnat e sotshme të turbullta e të mbushuna me përpjekje të mëdha për Lexo Me Teper.

Kanga e Jetës nga Lazër Radi (1938)

Kanga e Jetës nga Lazër Radi (1938) I kushtohet shokut E.B. (Elez Braha) I dashur shok! Unë s’po të kuptoj. Nuk e dij, pse të pëlqen kaq shumë “Marshi funebër” i Shopenit. A Lexo Me Teper.

Shampanjë e valle nga Lazër Radi (1937)

Shampanjë e valle nga Lazër Radi (1937) Shampanja e shijshme shkëlqente ndër kupa t’arta helmi. Nën at atmosferë ndigjoheshin vetëm melodi e tinguj të kandshëm gotash shampanje. …Ndërkaq çupat hjedhshin valle. Kështu Jeta Lexo Me Teper.

Agimi mori dhenë Skicë nga Lazër Radi (1939)

Agimi mori dhenë Skicë nga Lazër Radi Syni nuk m’shijoi nji qiell ma t’kulluet, zemra nuk pati nji dëshirë ma të madhe, dhe nji kangë ma e lumtun nuk më gufoi Lexo Me Teper.

Fol Sheherazade… nga Lazër Radi (1937)

Fol Sheherazade… nga Lazër Radi (1937) Ishte nji natë e zezë plot hije të helmueme… Në natyrë mbretëronte errësina… po ajo, mbretëronte edhe ndër zëmrat t’ona… Veriu tue fërshëllye me tërbim, rrehte Lexo Me Teper.

Koncerti Tashko – Nji triumf…! Lazёr Radi (1938)

Koncerti Tashko – Nji triumf…! shkrim nga Lazёr Radi (1938) Ky shkrim kaq i ndjerë, asht i shkurtit të vitit 1938, kohë kur Lazër Radi ishte në vitin e fundit të Lexo Me Teper.

Kanga e grisun nga Lazër Radi

 Kanga e grisun nga Lazër Radi Jeta e jonë asht si lulja, – po, po si lulja e hijshme që të vyshket ndër duer… çdo gja në botën tonë kalon: kush Lexo Me Teper.

Lazër Radi: Migjeni si poet dhe si njeri (1938)

Lazër Radi Migjeni si poet dhe si njeri 100 vjetori i lindjes se Poetit te Vargjeve te Lira Lazër Radi njofton në shtyp vdekjen e Poetit: “Larg atdheut, në Torino, vdiq letrari Lexo Me Teper.

Shigjeta kah qielli nga Lazër Radi (1937)

Shigjeta kah qielli nga Lazër Radi Njerëz: nji… dhjetë… njimijë të panjoftun… Të gjithë janë mbledhë në oborrin e madh – presin orën e madhe… çastin e dëfrimit! Ndërkaq në njenën qoshe, Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook