back to top
16.5 C
Tirana
E shtunë, 20 Prill, 2024
- Advertisement -spot_img

ARCHIVE

Arkiva Vjetore 2019

E panjohura e Donikës – nga Ilirjan Gjika

E panjohura e Donikës nga Ilirjan Gjika Të “ndrydhur” në problemet e realitetit të çuditshëm shqiptar, një masë e konsiderueshme e studiuesëve dhe historianëve tanë presin...

Tërmetet e Nëntorit – nga Alma N. Liço

Tërmetet e Nëntorit nga Alma N. Liço 26 Nëntor. Toka u drodh fuqishëm. U tund dhunshëm, si për të na kujtuar se sa të pamëshirshëm e...

A munt të qëndronjë Shqipëria si është? – nga Sami Frashëri (1899)

A munt të qëndronjë Shqipëria si është? nga Sami Frashëri (1899) Tyrqia as munt të ronjë paskëtaj, as do të ronjë, edhe as duhetë të ronjë....

Anekdota të përzgjedhuna – nga Anton Çetta

Anekdota të përzgjedhuna nga Anton Çetta Mbushni fishekë Ishin tre vllazën, të cilët e kishin menden vetëm në trimni. Për çdo mbramje bâshin pleqni se kê...

Gegnishtja si debat shoqëror – opinione nga Artan Gjyzel Hasani & Filip Guraziu & Ilirjana Stankaj

Gegnishtja si debat shoqëror - opinione nga Artan Gjyzel Hasani & Filip Guraziu “Abuzimi katundaresk me gegnishten” nga Artan Gjyzel Hasani Ky shënim merr shkas, përveç shumë...

A ka sindikata në Shqipërinë moniste? – nga Aleks Martin Kapllaj

A ka sindikata në Shqipërinë moniste? nga Aleks Martin Kapllaj Në Shqipërinë tonë me demokraci të gjymtuar nga mungesa e zgjedhjeve pluraliste, me institucione drejtësie moniste...

Deklaratë Testament nga Nafi Çegrani

Deklaratë Testament nga Nafi Çegrani Me të drejtë do të pyesin të gjithë ata që më njohin dhe ata që nuk më njohin, se çka...

Si ia pimë Biblën e Shenjtë Dom Nikoll Mazrekut – nga Uran Kostreci

Si ia pimë Biblën e Shenjtë Dom Nikoll Mazrekut nga Uran Kostreci Meqë duhani është një nga veset e mia më jetëgjata, midis shumë historive me...

Gjyqi Special – Shkolla e Krimit dhe Diktaturës më të egër! – nga Lazër Radi

Gjyqi Special - Shkolla e Krimit dhe Diktaturës më të egër! nga Lazër Radi Shkëputur nga libri "I pari Gjyq special, në Shqipëri" Bedri Spahiu - Revizionon...

Një bredh sa dy dëllinja – nga Anisa Markarian

Një bredh sa dy dëllinja nga Anisa Markarian -Dëshironi të bleni një bredh, zonjë? - më pyet me mirësjellje shitësi zeshkan i fidanishtes. Bën pjesë në grupin...

Për çmimin ndaj Haxhinjve të Diktaturës – nga Adriatik Riza Dosti

Për çmimin ndaj Haxhinjve të Diktaturës* nga Adriatik Riza Dosti Tre kanë qenë, të paktën sipas historiografisë komuniste, figurat që kishin më shumë popullaritet gjatë viteve...

Letër Kërcimit… – nga Rudolf Nurejev

Letër Kërcimit... nga Rudolf Nurejev Kur në Perëndim, rreth vitit 1982, filluan të përhapen HIV e AIDS, kërcimtari i madh Rudolf Nureyev nuk i kushtoi asnjë...

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.