Nyjet-Arkivit për » Poemë «

Mare Nostrum – Shpend Sollaku – Noé – Katër Ekstrakte x Katër Sezone

Abysses – Voragini – Shpend Sollaku – Noé Nga parathënia e librit me të njëjtin titull, botuar në SHBA, në anglisht e italisht, në vitin 2009:   “Shpend Sollaku Noé, është një poet Lexo Me Teper.

Bujk i vreshtës Sate… poemë nga Gëzim Hajdari

Or mik, bashkëngjitur ke gjithë poemën: “Fshatar i vreshtës sate”. Mendoj se është më mirë të botohet e plotë, dhe jo gjysma e saj siç folëm… përndryshe lexuesi shqiptar s’arrin ta perceptojë Lexo Me Teper.

Stalini, Mozarti dhe Maria Judina (Pjesa e Gjashtë)

Stalini, Mozarti dhe Maria Judina (Pjesa e Gjashtë) (poemë nga Jevrem Berkoviç) Përktheu Lazër Radi – 1989 Galoçka Jakovleva Xhugashvili shkatërron identitetin e vet Kjo asht historia e Galoçka Jakovljeva Xhugashvilit, mbesë e parë e Josif Visarionoviç Xhugashvilit, lindun Lexo Me Teper.

Edgar Allan Poe Korbi – Poemë (Perktheu Jozef Radi)

Edgar Allan Poe Korbi – Poemë Përktheu Jozef Radi Nji herë, n’nji mesnatë krejt i lodhun e i rraskapitun kur mendueshëm shfletoja do libra dijesh t’lashta koka n’përgjumje m’qe zhytë – sa përpjetë dot s’e Lexo Me Teper.

Kjo Ditë e gjithë për të kujtuar… poemë nga Visar Zhiti

Kjo Ditë e gjithë për të kujtuar… Poemë nga Visar Zhiti Hebrenjve që nuk njoh dhe që njoh, mes tyre mikut, V. M. Solomon. Kjo ditë e gjithë për të kujtuar… Por tmerri është Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook