back to top
34.5 C
Tirana
E shtunë, 22 Qershor, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Ismail Qemali

Komisioni i Posaçëm Inisiator për thirrjen dhe Organizmin e Kongresit të Lushnjes – 21 Janar 1920 – nga Msc. Kevin Haxhiu

Komisioni i Posaçëm Inisiator për thirrjen dhe Organizmin e Kongresit të Lushnjes - 21 Janar 1920 nga Msc. Kevin Haxhiu* Një vit pas shpalljes së Pavarësisë...

Epoka e Diktaturës Komuniste, Kadare dhe Dante Alighieri – nga Genci Hoti

Epoka e Diktaturës Komuniste, Kadare dhe Dante Alighieri refleksion nga Genci Hoti Nga të gjithë metodat filozofike të hasura në jeten time, vetem ajo hegeliane përmbante...

Ali Asllani… si fllad kujtimesh të largëta – nga Kazanova Aliaj

Ali Asllani... si fllad kujtimesh të largëta nga Kazanova Aliaj Shkrimin për poetin Ali Asllani e lexova me nji frymë… dhe natyrisht përjetova emocione ë më...

Artisti i madh Abidin Dino… – nga Saimir Kadiu

Artisti i madh Abidin Dino… nga Saimir Kadiu 30 vjet më parë,do të shuhej në Paris Abidin Dino (23 mars 1913 - 7 dhjetor 1993) Shqiptari Abidin Dino......

Askush nuk asht mbi Ligjin, Kanunoren e as Vatrën… – 41 pyetje paraprake nga Serxhio Bitici

Askush nuk asht mbi Ligjin, Kanunoren e as Vatrën... 41 pyetje paraprake nga Serxhio Bitici Jam anëtar i mirëfilltë dhe kontributor i madh prej vitit...

Një falenderim për Dom Nikollë Kaçorrin, bashkëthemelues dhe arkitekt i Pavarësisë së Shqipërisë – nga Aleksandër Ndoja

Një falenderim për Dom Nikollë Kaçorrin, bashkëthemelues dhe arkitekt i Pavarësisë së Shqipërisë nga Aleksandër Ndoja 28 nëntor 1912 - 28 nëntor 2023 Dom Nikollë Kaçorri...

Pavarësia përkujtohen në kishën katolike Zoja e Shkodrës në New York – nga Klajd Kapinova

Pavarësia përkujtohen në kishën katolike Zoja e Shkodrës në New York nga Klajd Kapinova Flamurit është ngritur më 6 prill 1911, në Deçiq të Malësisë dhe...

Bibloteka e Vatrës u pastrue – tash mbetet vetëm me dëshmue se ku shkuen librat që flinin në dysheme…?! – Shkrime, shënime e opinione...

Në qershorin e sivjetëm, pata rast ta vizitoja bibliotekën e Vatrës, në kërkim të do materialeve që për mue ishin mjaft të nevojshme... Për...

Mbledhja e Fierit e 12 gushtit 1912, prelud i pavarësisë kombëtare – nga Ilirjan Gjika

Mbledhja e Fierit e 12 gushtit 1912, prelud i pavarësisë kombëtare nga Ilirjan Gjika Fieri është një qytet relativisht i ri i krahasuar me fqinjët e...

Mit’hat Frashëri – Baba i Kombit Shqiptar – nga Engjëll Gishti

Mit’hat Frashëri - Baba i Kombit Shqiptar nga Engjëll Gishti Pas 33 vitesh nga rënia e komunizmit, dëgjon ende njerëz të indoktrinuar majtas të cilët e...

Flamuri Kombëtar i Shpalosur në Elbasan (Shtator 1909) – nga Shefqet Deliallisi

Flamuri Kombëtar i Shpalosur në Elbasan (Shtator 1909) nga Shefqet Deliallisi Shikoni këtë foto bërë në Elbasan nga një gazetar i huaj në shtator 1909 Lexoni komentin...

Tre Mjekët e Konferencës së Mukjes – nga Pertefe Leka

  Tre Mjekët e Konferencës së Mukjes nga Pertefe Leka Mjekët që morën pjesë në Konferencën e Mukjes, edhe pse në pozicione të ndryshme, kishin një qëllim,...

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.