back to top
21.5 C
Tirana
E hënë, 20 Maj, 2024
- Advertisement -spot_img

CATEGORY

KOSOVA

Kujtimet për Marie Shllakun ishin vazhdimisht të pranishme mes shqiptarëve emigrantë në New York dhe California (1944-1990) – nga Klajd Kapinova

Kujtimet për Marie Shllakun ishin vazhdimisht të pranishme mes shqiptarëve emigrantë në New York dhe California (1944-1990) nga Klajd Kapinova Ma në fund po riabilitohet apo rindërtohet...

Të mendojmë shqip, e bota e ka më lehtë të na kuptojë… nga Fahri Xharra

Të mendojmë shqip, e bota e ka më lehtë të na kuptojë... nga Fahri Xharra Kërkimet e ndryshme të kushtëzojnë që t’i hapësh sytë dhe të...

Vatranët dhe Lufta e Kosovës – një foto me shpjegim nga Ramiz Mujaj

Vatranët dhe Lufta e Kosovës Një foto me shpjegim nga Ramiz Mujaj Në qershor të vitit 1998, një delegacion i Vatrës, i përbërë prej 17-18 vetësh,...

Opera e Kosovës, prezanton “Goca e Kaçanikut” të Rauf Dhomit dhe baritonin Hektor Leka, në rolin e Plakut

Opera e Kosovës, prezanton "Goca e Kaçanikut" të Rauf Dhomit dhe baritonin Hektor Leka, në rolin e Plakut Në radhë të parë dua të falenderoj nga...

Kosova dhe fati i saj (1956) – nga Rexhep Mitrovica

Kosova dhe fati i saj (1956) nga Rexhep Mitrovica Problemi që duem ta cekim sot, asht një nga problemet e mbëdha, nemos ma i madhi i...

Sipria Poetike e Azem Shkrelit – nga Naime Beqiraj në 85 vjetorin e lindjes së poetit

Sipria Poetike e Azem Shkrelit nga Naime Beqiraj në 85 vjetorin e lindjes së poetit Prej librit të parë me poezi “Bulëzuat” (1960) deri në i fundit...

Xhafer Deva – Tmerr i shkieve dhe komunistëve – nga Eugen Shehu

Xhafer Deva - Tmerr i shkieve dhe komunistëve nga Eugen Shehu Xhafer Deva ishte djali i pestë nga shtatë fëmijët e Ibrahim Agë Devës nga Gjakova...

Xhafer Deva – Në dritën e Letrave të veta dhe zbulesa të tjera të Mërgatës – nga Idriz Lamaj

Xhafer Deva - Në dritën e Letrave të veta dhe zbulesa të tjera të Mërgatës nga Idriz Lamaj "...Kam ardhë në përfundim se Lidhja duhet mbajtë gjallë...

Në kujtim të jetës dhe veprës së liderit të parë demokrat shqiptar Dr. Ibrahim Rugova! – nga Ahmet Asani

Në kujtim të jetës dhe veprës së liderit të parë  demokrat shqiptar Dr. Ibrahim Rugova! nga Ahmet Asani Më 21 janar mbushen 16 vite nga shkuarja në...

Mallkimi dhe Kosova – Fjala e shkrimtarit Petro Marko

Mallkimi dhe Kosova Fjala e shkrimtarit Petro Marko Ëndrra ime për të vajtur qoftë edhe një herë të vetme në Kosovë,ku më respektojnë si shkrimtar e...

Rama dhe… Kosova! – nga Adriatik Riza Dosti

Rama dhe… Kosova! nga Adriatik Riza Dosti   Vite më parë, teksa po flisnim me të ndjerin Dor Keko për Kosovën aty në korridoret e redaksisë së...

Kosova – faktor kryesor i ngjarjeve historike që siguruan krijimin e Shtetit Shqiptar (Hamit Kokalari – 1943)

Kosova - faktor kryesor i ngjarjeve historike që siguruan krijimine Shtetit Shqiptar (Hamit Kokalari - 1943) “Por ajo që dihet më pak dhe që meriton të...

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.