Arberia 10 Janar-Mars 1993

Arberia 10 Janar-Mars 1993

Arberia 10 Janar-Mars 1993

Arbëria, 10 (janar – prill) 1993

“Mëmëdheu është gjuha që më mësoi mëma…”

Themelues Vinçenc Golleti Baffa
Wielandstr. 23
D69120 Heidelberg

Kryeredaktor: Jozef Radi (Rr. “Reshit Çollaku” 118) Redaktore: Sevim Arbana

Këshilli Botues:
Dr. Petro Vuçani, Prof. Hazir Shala
Dr. Robert Elsie, Dr. Lazër Radi
Mehmet Myftiu, Visar Zhiti
Pashko Gjeçi, Pal Doçi

Grafiste: Eleni Laperi
Shtëpia Botuese “Lilo”

Vinçenc Golletti Baffa – Edhe një fjalë për demokracinë shqiptare
Visar Zhiti – Poezia është liri
Visar Zhiti – Dy poezi nga libri “Kujtesa e Ajrit” Elegjia e Pyjeve dhe Endrrat
Dr. Lazër Radi – Ringjallja e shtypit (përshëndetje Arbërisë)
Kasëm Trebeshina – “Unë e di ku do vete dhe atje do të vete patjetër…” esse nga Jozef Radi
Ermira Dine – Shtatë Poezi
Ferdinand Laholli – Mendime mbi Dashurinë – përkthime
Nijazi Sulça – Tregimi i “Arbërisë” “Bijat e Hueja”
Lazër Radi  – Gjashtë Poezi
Jozef Radi – Aromë jete në nji ekspozitë pikture  Xheneta Kadillari
Pal Doçi – Imzot Prend Doçi Abat I Mirditës 1846-1917
Jozef Radi – Poezi që thyejnë kangjellat
Mit’hat Araniti – Pesë Poezi
Komunikatë e lëvizjes Demokratike të Bashkimit të Shqiptarëve (Kryetari Hazir Shala)
Korrespondenca e Arbërisë
Ibrahim Kodra – Nji mit i kohës sonë nga L. L.
Petro VuçaniKosmo Laudone (skeda biografike)

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook