Nyjet-Arkivit për » Kazanova Aliaj «

Gjithçka e Lazër Radit – si nji kult artistik – nga Kazanova Aliaj

Gjithçka e Lazër Radit – si nji kult artistik nga Kazanova Aliaj Natyra asht prioritet në shkrimet e tij. Metaforat e fuqishme, difinicione logjike, asht e larmishme me tonet e Lexo Me Teper.

Njerëz, mos harroni…! – nga Kazanova Aliaj

Njerëz, mos harroni…! nga Kazanova Aliaj Edhe në ditët e bekume, shqiptarët munden të përdorin gjuhë tjetër. Dhe u tërhoqën zvarrë gjatë në kohë nga historia e mbrapshtë e diktaturës, mohune vehtveten e Lexo Me Teper.

Njeriu numёr! – nga Kazanova Aliaj

Njeriu numёr!  nga Kazanova Aliaj Njeriu 359 (në burg secili prej nesh ishte nji numër) Jeton a s’jeton ai njeri i paemën? Njeriu tre-pesë-nantë nën at kod të frikshëm shiritash bardh e zi? Jeton a s’jeton ai njeri që Lexo Me Teper.

Nji kafe nga avokati i së keqes! – nga Kazanova Aliaj

Nji kafe nga avokati i së keqes! nga Kazanova Aliaj Në kët vend ku ndodh gjithçka, një kafe e zezë s’asht asgja… Qetësisht, me atë shkujdesjen time u ula të pi diçka të Lexo Me Teper.

Lazër Radi – ky Mjeshtër i Dhimbjes – nga Kazanova Aliaj

Lazër Radi – ky Mjeshtër i Dhimbjes  nga Kazanova Aliaj (Refleksion mbi poezinë “Mos ma trazoni vetminë”)  Asnjë lexues i vërtetë, nuk mund të mos ndalet e të lexojë krijimet e z. Lazër Lexo Me Teper.

Arti i së vërtetës e sublimon krijesën dhe jetën – nga Kazanova Aliaj

Arti i së vërtetës e sublimon krijesën dhe jetën nga Kazanova Aliaj Një shkrim që dëshmon për deformimin e njeriut në diktaturë, një e vërtetë vrasëse në shkrimet e z. Lazër Radi Lexo Me Teper.

Anonimasit e Letrave… – nga Kazanova Aliaj

Anonimasit e Letrave… nga Kazanova Aliaj Shkrove në vite, pafund letra anonime… Intriga e shpifje pa fund… dhe mbushe dosje të pambarimta… Deponove me fytyrë të ligështuar, djersive, u dridhe dhe ece squllët si Lexo Me Teper.

Pushtete që prodhojnë krim… – nga Kazanova Aliaj

Pushtete që prodhojnë krim… nga Kazanova Aliaj Përmbysja ndodhi dhe bashkë me internacionalen, që ishte refren i ferrit të tyre e ku jeta u bë getoja më e inkriminuar e Europës, ku Lexo Me Teper.

Fishta i pastrehë!! – nga Kazanova Aliaj

Fishta i pastrehë!! nga Kazanova Aliaj Një jetë i pastrehë, i përjashtuar, i harruar, i anatemuar, Gjeniu i Letërsisë Shqipe! Fishta i madhërishëm, në gjithë dimensionet e tij njerëzore, intelektuale dhe Lexo Me Teper.

Mall për diçka të vdekun poezi – nga Jozef Radi – dhe emocione lexuesish në dy vite leximi

Mall për diçka të vdekun poezi nga Jozef Radi dhe emocione lexuesish në dy vite leximi A ke pesë minuta kohë me ia vjedhë së dielës, dhe unë kam me t’dhurue Lexo Me Teper.

Nji mëngjes me Khalil Gibranin – nga Kazanova Aliaj

Nji mëngjes me Khalil Gibranin nga Kazanova Aliaj Nji mëngjes i zakonshëm… Fajin e kishte ndryshimi i orës që unë  vazhdoja të lexoja Khalil Gibranin, filozofia e shkrimeve të të cilit është Lexo Me Teper.

Mrekullia e heshtun e Nanë Terezes… nga Kazanova Aliaj

Mrekullia e heshtun e Nanë Terezes refleksione mbi dramën e Gjergj Jozef Kolës nga Kazanova Aliaj Drama “Mrekullia e heshtun e Nanë Terezës” e Gjergj Jozef Kolës është një dëshmi artistike, Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook