back to top
20.5 C
Tirana
E hënë, 15 Prill, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Genci Hoti

Epoka e Diktaturës Komuniste, Kadare dhe Dante Alighieri – nga Genci Hoti

Epoka e Diktaturës Komuniste, Kadare dhe Dante Alighieri refleksion nga Genci Hoti Nga të gjithë metodat filozofike të hasura në jeten time, vetem ajo hegeliane përmbante...

4 ditë të rralla të jetës sime – nga Genci Hoti

4 ditë të rralla të jetës sime nga Genci Hoti Me 21 dhjetor një telefonatë mëngjezore më bëri një propozim: në ujëmbledhësin e Moglicës ndodhën...

Edhe një herë mbi 29 nëntorit 1944 – nga Genci Hoti

Edhe një herë mbi 29 nëntorit 1944 nga Genci Hoti Deri me 1990 në Shqipëri është diskutuar, më shumë nën zë, data e çlirimit midis 28...

Cili është përshkrimi original i Luftës së Trojës? – nga Genci Hoti

Cili është përshkrimi original i Luftës së Trojës? nga Genci Hoti Prej shumë e shumë kohësh në portalet shqiptare qarkullon mendimi se Gjon Shllaku e përktheu...

Si e lexova një dëftesë mature të vitit 1929… – nga Genci Hoti

Si e lexova një dëftesë mature të vitit 1929… nga Genci Hoti Kur pretendoj se arsimin, gjuhën, muzikën, filozofinë, letërsinë, shkollat, alfabetet, ligjet, etj, etj, i...

Nga rrjedh Gjuha Shqipe? – nga Genci Hoti

Nga rrjedh Gjuha Shqipe?* nga Genci Hoti Mund të konsiderohet si pyetja më ligjitime për çdo shqiptar jo për faktin se si është përgjigja, por për...

Ҫfarë nuk dinë shqiptarët nga punimet e Kongresit te 1972? – nga Genci Hoti

Drejtshkrimi i Gjuhes Shqipe - 20-25 nentor 1972 Ҫfarë nuk dinë shqiptarët nga punimet e Kongresit te 1972? nga Genci Hoti Miku im Florian Ҫanga më kërkoi...

Ndërsa gërmoja për figurën e Esat Pashë Toptanit… – nga Genci Hoti

Ndërsa gërmoja për figurën e Esat Pashë Toptanit... nga Genci Hoti Studimi i aktivitetit politik dhe ushtarak të Esat Pashë Toptanit na çoi në një...

Disa të dhëna për popullatën e shtetit shqiptar me 1918-1919 – nga Genci Hoti

Disa të dhëna për popullatën e shtetit shqiptar me 1918-1919 nga Genci Hoti Sipas këtyre materialeve (të botuara në studimin e Kemal H. Karpat, Popullsia osmane...

Mbi çlirim-pushtimin fashisto-komunist! – nga Genci Hoti

Mbi çlirim-pushtimin fashisto-komunist! nga Genci Hoti Fjalën Çlirim jemi të detyruar ta pranojmë, pse e kanë pranuar ata që i vendosën komunistët në pushtet me 1945...

Mbi Historinë dhe Gjuhësinë e shqiptarëve të sotëm – nga Genci Hoti

Mbi Historinë dhe Gjuhësinë e shqiptarëve të sotëm nga Genci Hoti Sot në Shqipëri ka një problem serioz! Tjetër gjë thonë studiuesit e vjetër e të...

Dy telegrame që ndryshojnë Historinë e Pavarësisë të shqiptarëve 1912 – nga Genci Hoti

Dy telegrame që ndryshojnë Historinë e Pavarësisë së shqiptarëve 1912 Të rejat nga vizita në shtëpinë e Eqrem Bej Vlorës nga Genci Hoti Në historinë e Pavarsisë...

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.