Nyjet-Arkivit për » Dashnia «

John Lennon: Ata na shtynë të besojmë se dashnia…

John Lennon Ata na shtynë të besojmë se dashnia… Kjo ese e shkurtë e John Lennon, asht nji kënaqsi e imja e kahershme. E kisha përkthye vite ma parë, po diku m’ishte mshehë Lexo Me Teper.

Padre Pio (1887-1968) Dashnia

“Dashnia gjithçka harron, gjithçka fal e gjithçka e dhuron pa kursim…”

William Shakespeare (1564-1616) – Dashnia

“Oh, sa e ambël do t’m’ish vdekja, nse shikimi im do të gjente n’fund të horizontit fytyrën tande… Edhe njimijë herë do të lindja me vdekë njimijë herë…”

Letër dashnie… fragment nga romani i Gjergj Kolës

Letër dashnie… fragment nga romani i afërm i Gjergj Kolës Sot kishte ardhë prep postë dhe letra e parë n’at grumbull zarfesh plot me ngjyra qi më ra n’sy asht ajo Lexo Me Teper.

Eric Fromm (1900-1980) – Dashnia

Dashnia infantile ndjek parimin: ‘Dashuroj  pse jam i dashuruem!’, Dashnia e pjekun ndjek parimin: ‘Jam i dashuruem pse dashuroj!’ Dashnia infantile thotë: ‘Të dua, pse kam nevojë për ty!’  Dashnia Lexo Me Teper.

Jep çka ke me të mirë… poezi e Nanë Terezës

*** Nanë Tereza dhe Papa Gjon Pali i Dytë, do të mbeten dy ikonat ma të ndrituna të Shekullit të Njizetë… Pse Ata nuk ishin vetëm njerëz të përkushtuem predikimit, por Lexo Me Teper.

Osho (1931-1990) – Dashnia

“Dashnia asht e vetmja fe e kësaj bote… Gjithçka tjetër asht plehurinë!“

Franz Kafka (1883-1924) – Dashnia

“Dashnia s’asht nji problem, si nuk asht problem makina, problem janë shoferi, udhtarët dhe rruga…” 

Djemtë që bajnë dashni… poezi nga Jacques Prevert

Djemtë që bajnë dashni… poezi nga Jacques Prevert Djemtë që bajnë dashni dhe puthen ashtu n’kambë shpinëkthyem dyerve të natës dhe kalimtarët që kalojnë i kallzojnë me gisht vërtet, ata djem që bajnë dashni nuk Lexo Me Teper.

Jacques Prevert – Ndër grimca magjike dashnie…

Jacques Prevert - Ndër grimca magjike dashnie… Jacques Prevert, asht poet i thjeshtësisë çarmatosëse… shpesh kthehem e rikthehem te ai për me e bà pak ma të lehtë mendimin, pak ma Lexo Me Teper.

Carl Gustav Jung (1875-1961) – Pushteti dhe Dashnia

“Atje ku dashnia mbretnon, s’ka dëshirë pushteti, atje ku pushteti sundon mungon dashnia. Pse ato i bajnë hije njena tjetrës…!” 

Mbi dashninë… – nga Kahlil Gibran (pjesë nga Profeti)

Mbi dashninë… nga Kahlil Gibran (pjesë nga Profeti) Atëherë Almitra i tha: “Na fol për dashninë!” Ai ngriti kryet, kqyri popullin… dhe nji qetësi e mahnitshme zbriti mes tyne, e  ai me Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook