Nyjet-Arkivit për » Saimir Kadiu «

Një rrëfim filozofik dhe njerëzor i Alda Merinit (1931-2009), – poetes së madhe italiane… sjellë në shqip nga Saimir Kadiu

Një rrëfim filozofik dhe njerëzor i Alda Merinit (1931-2009), poetes së madhe italiane… sjellë në shqip nga Saimir Kadiu “Një herë na erdhi një cigan në portat e çmendinës me një Lexo Me Teper.

Një vjeshtë libri mes miqsh… – nga Jozef Radi

Një vjeshtë libri mes miqsh… nga Jozef Radi Kjo foto asht nji kujtim tejet i bukur e domethanës i kësaj vjeshte në të hikun. Të mbledhun “me kokrra misri” në “Friend’s Book House” Lexo Me Teper.

25 dhjetor 1989 – Pushkatohet çifti Çausesku – Përgaditi Saimir Kadiu

25 dhjetor 1989 - Pushkatohet çifti Çausesku  Përgaditi Saimir Kadiu  Rasti i vetëm i pushkatimit të familjes së parë të Nomenklaturës komuniste në një vend të Evropës Lindore… Ky çift ishte një nga shëmbylltyrat Lexo Me Teper.

8 nëntor 1941 – 80 vjet më parë… -nga Saimir Kadiu

8 nëntor 1941 – 80 vjet më parë… nga Saimir Kadiu 80 vjet më parë… u themelua PKSH Enver Hoxha, Qemal Stafa, Ramadan Citaku, Elami Nimani, Sadik Premte, Vasil Shanto, Kristo Themelko, Lexo Me Teper.

Mustafa Arapi (23 korrik 1950 – 21 janar 2021) – Një personalitet dinjitoz me një krijimtari plot veçanti

Mustafa Arapi (23 korrik 1950 – 21 janar 2021) Një personalitet dinjitoz me një krijimtari plot veçanti Avni Delvina Sot Arti shqiptar humbi një ndër piktorët më të mëdhenj të tij Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook