back to top
13.5 C
Tirana
E hënë, 15 Prill, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Odisea

Homerizmi i Fishtës – nga Artan Kafexhiu

Homerizmi i Fishtës nga Artan Kafexhiu Gjergj Fishta, siç nuk harron të na e kujtojë një nga studiuesit e rreptë të tij, Arshi Pipa, ishte malcor...

Rreth figurës së Odiseut – sipas Simon Goldhill – Robert Martiko komenton një përkthim me vlerë të Elvis Zaimit

Rreth figurës së Odiseut - sipas Simon Goldhill Robert Martiko komenton një përkthim me vlerë të Elvis Zaimit Hegeli, filozofi i famshëm gjerman, ka shkruar se Bota...

Analizë mbi shqipërimet e poemave “Iliada” e “Odisea” të Homerit prej Ilia V. Ballaurit – nga Thanas L. Gjika

Analizë mbi shqipërimet e poemave “Iliada” e “Odisea” të Homerit prej Ilia V. Ballaurit. nga Thanas L. Gjika Shqipërimi i plotë i veprave homerike “Iliada” dhe “Odisea”...

Mikromegasi… i Voltaire-t nga Klodi Stralla

Mikromegasi... i Voltaire-t nga Klodi Stralla Në përkujtim të 320 vjetorit të lindjes të Volteri Nuk e kujtoj ekzaktësisht se kur e kam lexuar tregimin filozofik...

Valentin Pervizi… një Odise e dhimbshme e shekullit të XX

Valentin Pervizi... një Odise e dhimbshme e shekullit të XX shkrim nga Eurial Vinka Valentin Pervizi, oficer i ri i gatshëm për t’i shërbyer Atdheut.
 47...

Persekutimi komunist në shkencat albanologjike Kolec Topalli

Persekutimi komunist në shkencat albanologjike nga Prof. Kolec Topalli Lufta e klasave dhe persekutimi komunist veproi në të gjitha shtresat e shoqërisë. Ato qenë shumë...

Batuta e Pareve midis Pashko Gjeçit e Profesor Çabejt…jr

Batuta e Pareve midis Profesor Pashko Gjeçit e Profesor Eqerem Çabejt... Profesor Çabej kishte shumë miqsi me Pashko Gjeçin... Edhe pse dikur Profesor Çabej e kishte pasë...

Odisea Elitis

"...Pranverën edhe po nuk e gjete... sajoje...!"

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.