Nyjet-Arkivit për » Col Mehmeti «

Turhan pashë Përmeti (1846-1927) – nga Col Mehmeti

Turhan pashë Përmeti (1846-1927) nga Col Mehmeti Turhan Pashë Përmeti (dhjetor 1846 – 18 shkurt 1927) ishte një politikan dhe diplomat osman me përkatësi etnike shqiptare. Ai ishte kryeministri i dytë i Shqipërisë Lexo Me Teper.

633 vjet prej Betejës së Fush-Kosovës – nga Col Mehmeti

28 qershor 1389 – Ushtritë Osmane triumfojnë ndaj atyre të Europës kristian në Betejën e Fushë Kosovës 1389 (Fusha e Mëllenjave) duke i hapur rrugë pushtimit të Europës Juglindore… 633 vjet prej Betejës Lexo Me Teper.

“Bè m’ka bà rrugën kujt mos t’ia lshoj!” – Kënga serbe e Kraleviç Markos e Musa Arbanasit”

“Bè m’ka bà rrugën kujt mos t’ia lshoj!” Kënga serbe e Kraleviç Markos e Musa Arbanasit” nga Col Mehmeti Nji dialog mes dy kreshnikëve nga kanga serbe e mbledhun prej Vuk Karaxhiqit. Bahet Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook