Nyjet-Arkivit për » Agim Xh. Dëshnica «

Bletët, Mjalti, Ariu dhe Njeriu – tregim nga Agim Xh. Dëshnica

Bletët, Mjalti, Ariu dhe Njeriu tregim nga Agim Xh. Dëshnica Lart në krahun e majtë të rrugës, që merr përpjetë për në Parkun e madh të Tiranës, në një sop prej nga Lexo Me Teper.

Bezja gri dhe Ekspozita Rumune – nga Agim Xh. Deshnica

Bezja gri dhe Ekspozita Rumune nga Agim Xh. Deshnica Pritja në Rinas Kur dimri me acar e borë qe harruar, miqësia me pasardhësit e dakëve, çuditërisht e ftohur, u ngroh sërish. Ishte fundi i Lexo Me Teper.

Këpucët dhe Gazeta l’Unita – Tregim i vërtetë nga Agim Xh. Dëshnica

Këpucët dhe Gazeta l’Unita Tregim i vërtetë nga Agim Xh. Dëshnica Vjeshtë e tretë. Në Grykën e Tujanit, e ngarkuar me re, shkrepnin vetëtimat e gjëmonte. Era shfrynte, këpuste gjethet e Lexo Me Teper.

Dy Përralla të lashta të Kazakistanit – Përkthime nga Agim Xh. Dëshnica

Plaku Kanbak – Përrallë e lashtë e Kazakistanit Përkthim nga Agim Xh. Dëshnica  Te një fshat, te një kasolle pranë liqenit, jetonte një plak i çuditshëm dhe i zgjuar. E quanin Abai, Lexo Me Teper.

Hani dhe veziri i madh – përrallë Shqipëroi – Agim Xh. Dëshnica

Hani dhe veziri i madh – përrallë Shqipëroi Agim Xh. Dëshnica Jetonte në këtë botë një han.* Ky na kishte vezir të parë,** një njeri të urtë. Kur hani shkonte për Lexo Me Teper.

Deveja dhe tre shokët e pabesë – Përrallë nga Popujt e Azisë Jugore

Deveja dhe tre shokët e pabesë Përrallë nga Popujt e Azisë Jugore Përshtati në shqip Agim Xh. Deshnica Dhelpra shtat e bishtgjatë po vraponte nëpër stepë. Papritur i doli përpara deveja. Ajo u Lexo Me Teper.

Peshkatari i Zgjuar – Përrallë Arabe – nga Rashid Abdyl

Peshkatari i Zgjuar Përrallë Arabe – nga Rashid Abdyl Përkthim nga Agim Xh. Dëshnica Jetonte dikur një peshkatar shumë i varfër me gruan, dy çupat dhe një çun. Sado punonte i gjori nga Lexo Me Teper.

Puna fizike biçikleta dhe buka e grurit – nga Agim Xh. Dëshnica

Puna fizike biçikleta dhe buka e grurit nga Agim Xh. Dëshnica Sapo vendi ynë i vogël, u lidh me Kinën e Madhe, në korrik, me vendim nga lart, filloi muaji i punës Lexo Me Teper.

Peshkatari dhe Gruaja e tij – Përrallë nga Vëllezerit Grimm

Peshkatari dhe gruaja e tij Vëllezërit Grim Përkthim nga Agim Xh. Dëshnica Na ishte një peshktar me gruan e tij. Ata jetonin diku pranë detit në një kolibe të vjetër e të lyrosur. Lexo Me Teper.

Vjeshtë me shi e baltë – tregim nga Agim Xh. Dëshnica

Vjeshtë me shi e baltë tregim nga Agim Xh. Dëshnica Freski, ditë vjeshte, e hënë. Aty nga ora dymbëdhjetë nisi të binte shi, shi i imtë Tirane. Nga plepat e lartë trungjetrashë, rrëshkisnin Lexo Me Teper.

Pëllumbat fluturojnë në Jug – Fragment nga ditari, korrik 1951 – nga Agim Xh. Dëshnica

Pëllumbat fluturojnë në Jug - Fragment nga ditari, korrik 1951 – nga Agim Xh. Dëshnica Pas luftës, pushimet verore për shkollat e mesme fillonin e mbaronin vetëm në gusht, ndërsa Lexo Me Teper.

Ali Baba dhe dyzet hajdutët & Karvani nga Teherani – Dy përkthime nga Agim Xh. Dëshnica

Ali Baba dhe dyzet hajdutët Dy përkthime nga Agim Xh Dëshnica Në një qytet në Persi jetonin dikur dy vëllezër. Njërin e quanin Qazim, tjetrin Ali Baba. E kur i ati i Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook