Si e krijoi Perëndia Gruan – nga Gojdhënat e popujve…

Sandro Botticelli - Tre Hiret

Sandro Botticelli – Tre Hiret

Si e krijoi Perëndia Gruan

(nga Gojdhënat e popujve)

Kur Perëndija e Zjarrit desh të krijojë gruan pa me dëshpërim se të gjithë materialet i kishte harxhuar për krijimin e burrit…
Atëherë për të krijuar gruan e vrau pak mendjen, dhe u shty të marrë:
ecjen e dredhur të gjarpërit, të dridhurit e barit të njomë,
hollësinë e kallames, freskësin’ e trëndafilit, lehtësinë e gjethit,
syrin e zorkadhes, shkëlqimin e rrezeve të diellit,
paqëndrueshmërinë e erës, ëmbëlsin’ e mjaltit, ashpërsinë e tigrit,
flakën e zjarrit, zërin e bylbylit dhe dinakërinë e dhelprës…
Kështu me të gjitha këto bashkë krijoi gruan,
më të bukurën e krijesave të sajë,
e cila stolis botën dhe shtëpinë…
.
Cleopatra e Egjiptit

Cleopatra e Egjiptit

Marrë nga “Revista Minerva”

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook