Anton Çehov dhe Leon Tolstoj së bashku në nji foto

Çehovi dhe Tolstoj

Çehovi dhe Tolstoj

Anton Çehov dhe Leon Tolstoj së bashku në nji foto

Dy shkrimtarët – gjigantë të letërsisë ruse - që e respektonin njeni-tjetrin, po s’e donin njeni-tjetrin.
Në lidhje me kët, kritiku i letërsisë Dario Lodi shkruen: “S’mund të kishte asnji mirkuptim intelektual mes atyne të dyve. Ishin tejet të ndryshëm. Tolstoi ushqeu nji shpresë në rimëkambjen morale të shoqnisë njerzore, Çehovi ishte nji pesimist: ai e pa shoqninë në mënyrë të pashpresë, të dërrmueme prej nji materializmi që pengonte çdo ndryshim, e ku njerzit kultivonin veç nji qëllim: me pasë!”

.

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook