Nyjet-Arkivit për » “Kanuni i Lekë Dukagjinit” «

Oriental apo Okcidental? nga Krist Maloki

Oriental apo Okcidental? nga Krist Maloki “Nji nga shkrimet ma të lexueme dhe ma të diskutueme të të gjitha kohnave…” Qeverija shpëtimtare e Mehdi beut shkaktoi dobarem një të mirë: i dha fund Lexo Me Teper.

Pak dritë mbi figurën e Atij që “u martua me Shqipërinë…”

Pak dritë mbi figurën e Atij që “u martua me Shqipërinë…” Sotir Kolea (4 Shtator 1872 – 3 Korrik 1945) Sotir Kolea (4 Shtator 1872 – 3 Korrik 1945) lindi në Berat. Lexo Me Teper.

Dom Lazër Shantoja: Kujtime françeskane

Dom Lazër Shantoja Kujtime françeskane… Ishem kûnd katër a pêsë vjeç. Em atë (dritë i baftë shpirti) më muer nji ditë të dielle mbasdite për dore e, rrap-çap me at kambë drûni Lexo Me Teper.

Mbi Kullën e Ngujimit në Theth… Ilir Seci

Mbi Kullën e Ngujimit në Theth… Ilir Seci Kulla trikatëshe në kët foto asht nji Kullë unikale në krejt trojet Shqiptare… Ajo njihet me emnin “Kulla e Ngujimit”… Kullën e përmend Lexo Me Teper.

Ca Kujtime mbi At Gjeçovin nga Faik Konica (1930)

Ca Kujtime mbi At Gjeçovin nga Faik Konica (1930) “…Sicilidò prej nesh, miq dhe admironjës të tij, do të kishim nevojë që në gjallësí për nga një lotore ku të mbledhim Lexo Me Teper.

Nji rrëfim nga jeta e At Shtjefën Gjeçovit (1873-1929)

Nji rrëfim nga jeta e At Shtjefën Gjeçovit (1873-1929) Ja çfarë shkruan At Shtjefën Gjeçovi në vitin 1900! “Ishe n’Laç – Sebaste të Kurbinit, si i parë famulliet, si gjejshe t’knaqun n’kërkim Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook