Mjerimi i kombit – janë historianët që prodhon politika! nga Arben Llalla

Studiuesi Arben Llalla

Studiuesi Arben Llalla

Mjerimi i kombit

janë historianët që prodhon politika!

nga Arben Llalla

Mjerimi i kombit tonë
është se zyrtarisht është ushqyer
me histori të gënjeshtrës
të shkruar nga historianët që i prodhon politika,
që i paguan politika në shërbim të Globalizmit.

Historia zyrtare e Shqipërisë
nuk guxon të përmendi Çamërinë dhe çamët,
arvanitasit dhe minoritetin shqiptar në Greqi
të njohur nga Marrëveshja e Lozanës 1923.

Le t’na tregojnë një libër të shkollave fillore dhe të mesme
ku përmendën arvanitasit, çamët, albanosët e Trakës,
arbneshët e Zarës, arbërit e Bullgarisë, Ukrainë, etj?
Për këta shqiptar ne kemi lexuar në libra të autorëve të ndryshëm,
por asnjëherë nuk i mësuam
apo t’i mësojmë në tekstet e Ministrisë së Arsimit.

Historia e Shqiperise

Historia e Shqiperise

Përse?
Si mundet një historian të Doktorojë
pa njohur gjuhën e dokumentit?
Si mundet që jemi mësuar të shohim
të njëjtët historianë nëpër TV?
Nuk na duhet grada shkencore pa cilësi,
që i fitojnë me servilizëm
dhe pa asnjë kërkim shkencorë nëpër terrenin historik.

Pata fatin të kërkoj 12 vite nëpër Greqi
rreth historisë së shqiptarëve
dhe mora aq sa munda.
I preka me dorë faktet nga Gumenica e deri në Athinë.

Marrë nga http://perqasje.com/2015

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook