Vdekja e Lasgushit dhe një skicë – nga Ylli Demneri

Ylli Demneri - Lasgushi  skice - Dita e Lamtumires

Ylli Demneri – Lasgushi skice – Dita e Lamtumires

Vdekja e Lasgushit dhe një skicë

nga Ylli Demneri

Më kujtohet që lajmin e vdekjes së Lasgush Poradecit ma dha Minella Borova, kur u takuam rastësisht në rrugë. Trupin pa jetë të poetit e kishin vendosur në sallën e Lidhjes së Shkrimtarëve.
Më kujtohen flokët e bardhë, një portret i tij vendosur përballë, mbi arkivol, si dhe thumbat e këpucëve të reja që ia kishin veshur për herë të parë atë ditë. Ndërsa po dilja, në kafenenë e lidhjes, më zu syri Nexhmije Hoxhën, Foto Çamin, Dritëro Agollin, si dhe të tjerë që nuk më kujtohen. Kur u ktheva në shtëpi, në njërën nga fletët e librit “Vdekja e nositit” (botimet e Rilindjes, Prishtinë) vizatova me laps profilin e tij në shtratin e vdekjes; atë pamje që më ishte fiksuar në kujtesë. E që ka mbetur aty sot e kësaj dite.
.
(“Më kujtohet”, vëllimi 1)
.
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook