Nyjet-Arkivit për » Trilussa «

Abedin Preza, Islam Spahiu dhe Uran Kostreci – nga Lekë Tasi

Abedin Preza, Islam Spahiu dhe Uran Kostreci nga Lekë Tasi Reagimi ndaj së sotmes vulgare merr fuqi brenda nesh sa herë e jashtmja merr intensitete edhe më të larta bezdie. Duke mos Lexo Me Teper.

Maksim Rakipaj – Trilussa m’Tironë

Nji ndjesë dhe nji urim për Maks Rakipajn nga Jozef Radi Diçka e shkruar që duhej ta kisha folur për sjelljen në shqip të Trilussës… Me Maks Rakipajn, jemi miq prej Trilussës… Trilussa si Lexo Me Teper.

Maks Rakipaj: Tri poezi të reja ka Trilussa

Maks Rakipaj: Tri poezi të reja ka Trilussa Në vend të nji urimi për Maksin… Jozef Radi Maks Rakipaj, kishte para dy ditëve nji përvjetor të vetin…!! Si zakonisht në ksi datash Lexo Me Teper.

Dy poezi nga Trilussa prej Maksim Rakipajt

Vetmbrojtja e ligjshme nga Trilussa Kur nji femën, për hesap tem, me fërte e nershme kërko me qen, ene me ju hudh përcipër dy burra, i bo si kalamojtë, me ju pshtu shurra. Munohet me Lexo Me Teper.

Trilussa – Tri poezi – përshtatë nga Maksim Rakipaj

Trilussa – Tri poezi – përshtatë nga Maksim Rakipaj Trilussa (Carlo Alberto Salustri 1871-1950) mbetet nji nga poetët dialektalë italianë ma të njohur… për merita letrare Presidenti Einaudi e emron Senator të Përjetshëm… Nji nga Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook