Nyjet-Arkivit për » Ervina Toptani «

Plani “Kalergi” – nga Ervina Toptani

Plani “Kalergi” nga Ervina Toptani Konti austriak Richard Coudenhove Kalergi. (nëna japoneze, babai austriak, lindur në Tokio në nëntor 1894)… kur globalizmi dhe teoria e tij përgatitej 100 vjet më parë. Nuk po zgjatem me Lexo Me Teper.

Pashko Vasa për kombin shqiptar si Fichte për kombin gjerman – nga Ervina Toptani

Pashko Vasa për kombin shqiptar si Fichte për kombin gjerman nga Ervina Toptani Njerëzit e mëdhenj në ringritjen e një kombi, në themelimin e suksesin e një shteti, janë të gjithë të Lexo Me Teper.

Lavd malinkonisë – nga Ervina Toptani

Lavd malinkonisë nga Ervina Toptani Malinkonia nuk është zemërim, as hidhërim, por një formë fisnike e delikate e trishtimit që e përshkon njeriun tej e tej vertikalisht kur pranojmë se vuajtja dhe Lexo Me Teper.

Nga ditët e fundit te Ludwig van Beethoven… – nga Ervina Toptani

Nga ditët e fundit te Ludwig van Beethoven… nga Ervina Toptani Shkurt 1827. Në një dhomë të zhveshur, të varfër, të një shtëpie të zymtë që më parë kish qenë manastir, dergjej në Lexo Me Teper.

Riarmatimi i Gjermanisë – nga Ervina Toptani – Gjermania fillon të arsyetojë si subjekt gjeopolitik

Riarmatimi i Gjermanisë nga Ervina Toptani (Gjermania fillon të arsyetojë si subjekt gjeopolitik) Të dielën e 27 shkurtit 2022, (në faqen time bëra dhe unë një shkrim të shkurtër në lidhje me fjalimin Lexo Me Teper.

Globalizmi në këndvështrimin gjeopolitik – nga Ervina Toptani

Globalizmi në këndvështrimin gjeopolitik nga Ervina Toptani Çfarë është globalizmi, dhe kuptimi strategjik i tij? Globalizmi që jetojmë ne sot nuk është gjë tjetër veçse kontrolli i hapërsirës detare e oqeanike Lexo Me Teper.

A është e mundur të gjendet lumturia? – esse nga Ervina Toptani

A është e mundur të gjendet lumturia? esse nga Ervina Toptani A mund të jetojë njeriu gjithë jetën duke kërkuar sekretin e lumturisë? Po, mundet! Këtë e bëri Epikuri, lindur 341 vite Lexo Me Teper.

Autostima nga një mendje brilante si Michel de Montaigne – nga Ervina Toptani

Autostima nga një mendje brilante si Michel de Montaigne nga Ervina Toptani Të gjithë e kemi parë veten ndonjëherë si fitimtarë e të pathyeshëm, po aq sa dhe të pashpresë, të pa Lexo Me Teper.

Dashuria dhe Schopenhauer – nga Ervina Toptani

Dashuria dhe Schopenhaueri nga Ervina Toptani Të njihesh me dashurinë prej një mendjeje aspak të zakonshme në krahasim me mendimin e përgjithshëm që ne “jo filozofët” kemi mbi këtë ndjenjë, është shumë interesante. Shumica e Lexo Me Teper.

Situata e Shqipërisë gjatë vitit 1919 – nga Ervina Toptani

Situata e Shqipërisë gjatë vitit 1919 nga Ervina Toptani Si ka luajtur Europa e Amerika me ne qysh prej 100 vjetësh, e kur historia nuk njihet, doemos që do të përsëritet edhe Lexo Me Teper.

Shumë njerëz kanë zgjedhur të reagojnë… Fjala e Giorgia Meloni-t në CPAC – Florida

Shumë njerëz kanë zgjedhur të reagojnë… Fjala e Giorgia Meloni-t në CPAC Çfarë është CPAC? Conservative Political Action Conference (Konferenca e Unionit Politik Konservator) është një konferencë e përvitshme që mbahet dhe ndiqet nga Lexo Me Teper.

Kirurgia e parë gjinekologe femër në Shqipëri – Qamuran Toptani e njohur nga të gjithë si Lona Toptani – nga Ervina Toptani

Kirurgia e parë gjinekologe femër në Shqipëri Qamuran Toptani e njohur nga të gjithë si Lona Toptani nga Ervina Toptani Lona Toptani lindi në Tiranë në vitin 1911. Bijë e Myzafer dhe Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook