Nyjet-Arkivit për » Abdyl Hamiti «

“Shqiptarët, një racë e panjohur; miq dhe armiq të turqve!” – “The Seattle Star” – më 29 prill 1904

“Shqiptarët, një racë e panjohur; miq dhe armiq të turqve!” “The Seattle Star”, më 29 prill 1904 Përktheu: Armand Plaka Gazeta amerikane “The Seattle Star”, më 29 prill 1904, boton artikullin (origj: Albanians, strange Lexo Me Teper.

Bartli – historiani që nuk i pëlqente kompromiset – nga Col Mehmeti – In Memoriam Peter Bartl (1938-2022)

Peter Bartl (1938-2022) Bartli – historiani që nuk i pëlqente kompromiset nga Col Mehmeti In Memoriam Peter Bartl (1938-2022) Në Ballkan historia është njëfarë lufte paqësore në të cilën çdo shkollar vendës Lexo Me Teper.

Një rini europiane – nga libri me “Kujtime” i Jusuf Vrionit – Përkthyer nga Viktor Kalemi

Një rini europiane nga libri me “Kujtime” i Jusuf Vrionit Përkthyer nga Viktor Kalemi Korfuzi Vepra të shumta, ndër të cilat edhe një enciklopedi e madhe greke, pohojnë se familja ime rrjedh nga dinastia Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook