Pse ishte Enver Hoxha një dështim tragjik? – nga Viktor Mark Daragjati

Rrëzimi i diktatorit... 20 shkurt 1991

Rrëzimi i diktatorit… 20 shkurt 1991

Pse ishte Enver Hoxha një dështim tragjik?

nga Viktor Mark Daragjati

Enver Hoxha krijoi një sistem që e mbajti Shqipërinë të pazhvilluar për 42 vjet dhe la plagë të rënda në zemrat, mendjet dhe shëndetin e shumicës së popullit shqiptar.
Ai ia ktheu Jugosllavisë Kosovën dhe zona të tjera etnike që ishin ribashkuar me Shqipërinë. Këte e bani në emër të Solidaritetit Komunist që tani është zhdukur.
Ai eleminoi të gjithë intelektualët.
Ai eleminoi të gjithë njerëzit e shkolluem jashtë Shqipnisë.
Ai u mohoi të pandehurve e të akuzuarve politikë të drejtën e vetëmbrojtjes, përfaqësimit ligjor dhe një juri të bashkëqytetarëve të tyre.
Ai persekutoi nënshkruesit e Deklaratës së Pavarësisë shqiptare, të konsideruar siç duhet si themeluesit e kombit të ri.
Ai persekutoi atdhetarët nacionalista që ndihmuene në ribashkimin e Kosovës dhe rajoneve etnike kufitare dhe organizuene atje arsimin shqip për herë të parë në histori.
Ai i dënoi njerëzit me vdekje bazuar në akuza të fabrikuara.
Ai ekzekutoj njerëz pa gjyqe.
Ai shtypi institucionet vendase dhe i zëvendësoi me ato komuniste të drejtuara nga komunista të huaj të pakualifikuar.
Ai krijoi një klasë parazitare spiunësh, agjentësh sigurie dhe burokratë të paaftë për qëllimin e vetëm të përjetësimit të diktaturës së tij personale.
Ai krijoi klasën parazitare të liderëve të paaftë, nënshtruar ndaj diktateve të tij dhe vendosi t’u ngarkojë barrën e dështimeve të tij si shelbimë.
Ai persekutoi Kishën Katolike.
Ai nuk lejoi lirinë e fjalës.
Ai nuk lejoi lirinë e lëvizjes.
Ai i mohoi shqiptarëve të drejtën e shtypit të lirë.
.
Burgjet e diktatures komuniste

Burgjet e diktatures komuniste

Ai mohoi shqiptarët të drejtën për zgjedhje të lira, madje as për të zgjedhur kandidatët alternative komunistë.
Ai diskriminoi njerëzit që nuk e mbështetën.
Ai e shndërroi arsimin në një sistem spiunimi dhe indoktrinimi.
Ai racionoi ushqimin te njerëzit e tij ndërsa dërgonte ushqim në Kubë dhe Vietnamin verior.
Ai përvetësoi fondet e ndihmës sovjetike dhe hodhi paratë në llogaritë personale të Bankës Zvicerane.
Ai përvetësoi fondet e ndihmës kineze dhe hodhi paratë në llogaritë personale të Bankës Zvicerane.
Ai përvetësoi para nga eksportet e mineraleve dhe i grisi paratë në llogaritë personale të Bankës Zvicerane.
Ai ndërtoi bunkerë në vend që të ndërtonte infrastrukturë.
Ai nuk lejoi biznesin privat dhe nismën private.
Ai i ndaloi shqiptarët të marrin informacione të pavarura nga propaganda e tij për te kryer larjen e trurit të popullit.
Ai nuk lejoi që sistemi i kujdesit shëndetësor të përparojë duke mohuar bursat studimi në vendet perëndimore.
Ai nuk lejoi që teknologjia dhe bujqësia të përparojnë për t’i mbajtur shqiptarët plotësisht të varur nga racionimi.
Ai nuk lejoi kritika konstruktive ndaj sistemit të tij regresiv ekonomik i cili mohoi shqiptarët aftësinë për t’u bërë më të efektshëm dhe më pak të varur nga puna e randë 6 ditore.
Ai i mohoi popullit shqiptar të drejtën për të shprehur talentin, aftësitë e tyre, inteligjencën e tyre.
Ai i mohoi Shqipërisë një vend në botën e lirë dhe të civilizuar
Ai nuk i mbajti premtimet e tij, gënjeu për luftën çlirimtare dhe vrau ata që nuk e mbështetën, madje edhe aleatet të tij të Frontit Kombëtar te Lëvizjes Monarkiste.
Ai madje ekzekutoi edhe bashkëpunëtorët e tij për të mbrojtur diktaturën e tij personale, madje edhe themeluesit e lëvizjes komuniste dhe zyrtarë të rangut të lartë të partisë.
Ai mohoi fëmijët e zgjuar, u mohoi të drejtën e arsimit dhe mundesinë për të kontribuar në përparimin e atdheut të tyre.
Ai e poshtnoj Kapitalin Njerëzor dhe Intelektual shqiptar.
Sikur të kisha qëndruar në Shqipëri nuk do të më lejohej të bëhem Inxhinier. Vajza ime nuk do të ishte Mjeke. Vajza ime tjetër nuk do të ishte një ekzekutive e Kryqit të Kuq Amerikan. Ne ishim me fat që mundëm të kontribuonim talentin tonë në atdheun tonë të ri, Amerikën.
Ka shumë shqiptarë si ne dhe madje më mirë se ne në mërgim.
Ka Juristë, Profesorë Universiteti, Arkitektë, Inxhinierë, Farmacistë, Shkencëtarë, Yje të Filmit, Sipërmarrës, Konstruktorë, Biznesmenë, Tregtarë. Një gjeneratë universitare të re me djelm e me vajza të edukuara po aktivizohet, për të cilën Amerika është krenare. Pse është Shqipëria më mirë pa ne?
Mos harroni se ku nuk ka inteligjencë ka abuzim të pushtetit, korrupsion dhe nënshtrim. Nuk ka liri.
Enver Hoxha preferoi injorancën, intrigën, kriminalitetin, korrupsionin dhe frikën ndaj lirisë dhe inteligjencës. Ai preferoi burgun nga shkolla, varret nga liria…
.
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook