Nji hokë Malsie, n’gjiuhë Tropoje… nga Ilir Seci

Gjeli - Kanxhi

Gjeli – Kanxhi

Nji hokë Malsie, n’gjiuhë Tropoje… nga Ilir Seci

“Ishin kanë njiherë e nji vaktit në Padesh nji burrë me grue n’oborr të Kullës kah rrinë… veç kur i cubitet mendja grues e po i thotë burrit:
“Allahile, o ti njeri, a e din se m’ka ra huj sot për mish pule! A po çohesh e mbytnae nji pulë?!”..
-Allahile, po nji tash!” – i tha burri edhe u çue nxuni pulën, e kapi sakicën dhe fët ja kputi kryet pulës n’cumer të druve!”…
Tak fap kryet njen ane e pula n’tjetër ane… dhe veç kur nisi pula me kcye napër oborr… si e kanë zakon me kcye pulat pa krye…
Sa ndjeu pulën kah shpurdhet napër oborr, prej birës s’gardhit erdh Kanxhi qorrlim e t’i kcej maje pulës pa krye, ja nguli çapojt e ta mërthej mos me luejtë kurrqysh edhe e pulfendi!
Ashtu tij e ka mbajtë Kanxhi me çapoj e tuj e pulfendë mbaroi dhe e shkreta pulë…
Tuj e pa pulën qysh dhae shpirt grueja u kthye kah burri e po i thotë:
“Eh more njeri, lumja njajo pulë për veti, po ambël te i ka dalë shpirti…!”
28 nandor 2013

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Shqipja e Dialektit  Etiketat: , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook