Memorandumi i Vasa Çubriloviç “Dëbimi i shqiptarëve” dhe Axhenda Soros

0
65
Cubriloviç & Soros
Cubriloviç & Soros

Memorandumi i Vasa Çubriloviç “Dëbimi i shqiptarëve”

dhe Axhenda Soros

A është Axhenda Soros për Rrënimin, Falimentimin dhe
Shpopullimin e Shqipërisë veç vazhdimi në një version postmodern
i Memorandumit të Vasa Çubrilloviçit të 1937 “Dëbimi i Shqiptarëve”
i zhvendosur në territorin e Shqipërisë përderisa Kosova është në duart e Amerikanëve?
Memorandumi i Vasa Çubriloviç “Dëbimi i shqiptarëve” iu paraqit
Qeverisë Mbretërore të Stojadinoviç-it më 7 mars 1937,
është platforma kryesore për spastrimin etnik të shqiptarëve.
Ja pjesë nga Memorandumi i Vaso Çubrilloviç
për Shpërnguljen e Shqiptarëve nga Ballkani – 7 Mars 1937,
drejtuar Akademisë së Shkencave të Serbisë dhe Qeverisë Mbretërore të Stojadonoviç
 

Fragmente nga Kapitulli “Mënyra e shpërnguljes”

Sikundër e kemi theksuar tashmë, shpërngulja në masë e shqiptarëve nga trekëndëshi i tyre, është i vetmi kurs për ne. Për të realizuar shpërnguljen e një popullsie të tërë kërkesa e parë është që të krijohet një mendësi e përshtatshme. Ajo mund të krijohet në mjaft mënyra.
Prandaj, gjëja e parë që duhet të bëjmë është që të bindim klerikët dhe njerëzit e tyre me influencë me anë të parave ose kërcënimeve që ata të përkrahin shpërnguljen e shqiptarëve. Duhet të gjenden sa më shpejt që të jetë e mundur agjitatorë nga Turqia, nëqoftëse ajo do të na i japë, për të përkrahur shpërnguljen. Ata duhet të… të ngjallin krenarinë për shtetin turk midis masave…
Shtrëngimi i ushtruar nga aparati shtetëror
Një mjet tjetër do të jetë shtrëngimi i ushtruar nga aparati shtetëror. Ligji duhet zbatuar deri në një për ta bërë qëndrimin e shqiptarëve të padurueshëm:
-gjobat,
-burgosjet,
-zbatimi i egër i urdhëresave të policisë,
-si ndalimi i tregtisë jo formale,
-prerja e pyjeve,
-dëmtimi i bujqësisë,
-lënia e qenëve zgjidhur,
-puna angari
-dhe mjete të tjera që mund të përdorë një forcë policore me përvojë.
 .
Avni Delvina... No comment!
Avni Delvina… No comment!

Nga pikëpamja ekonomike:

-mospranimi për të njohur tapitë e vjetra të tokës,
-puna me regjistrimin e tokës që duhet të përfshijë menjëherë vjeljen e pamëshirëshme të taksave dhe shlyerjen e të gjitha borxheve private dhe publike,
-rekuizimi i të gjitha kullotave shtetërore apo komunale, shfuqizimi i koncesioneve,
-heqja e lejeve për ushtrimin e profesionit,
-pushimi nga puna në zyrat shtetërore, private apo komunale etj,
do të shpejtojë procesin e shpërnguljes së tyre.
 
Masat në fushën e jetës private dhe shëndetit:
-zbatimi me dhunë i të gjitha dispozitave madje edhe brenda shtëpive, duke rrëzuar të gjitha muret dhe gardhiqet rrethuese,
-zbatimi me rreptësi i masave veterinare që do të rezultojnë në ndalimin e shitjes së bagtive në treg gjithashtu do të aplikohen në një mënyrë efektive dhe praktike.
 
***
Dr. Vasa Çubriloviç ka qenë këshilltar i regjimit monarkist gjatë Luftës së Dytë Botërore, pastaj ministër, akademik, drejtor i Institutit të Ballkanologjisë dhe anëtar i Lidhjes së Komunistëve të Jugosllavisë pas Luftës së Dytë Botërore.
çka shkruan Vaso Çubriloviç, Beograd, 07 mars 1937, a nuk është kjo që ka ndodhur nga Rilindja këto 6 vjet?
Por kjo që ka ndodhur këto 6 vjet a është zhvilluar sipas kërkesave të Institutit CID (të themeluar nga Socrates Kokkalis dhe Elanye Papulias) bazuar te kushtet e Kontratës së Qeverisë Shqiptare me Fondacionin Soros dhe Institutin CID?
Sipas Soros nëse Qeveria Shqiptare nuk zbaton fije për pe objektivat e Fondacionit Soros atëhere kontrata dhe paratë e Soros ndërpriten! Por nëse Soros e ka rinovuar kontratën 4 herë (2013, 2014, 2017 dhe 2018) i bie që Politika jonë Ekonomike-Sociale është bërë sipas kërkesave të Soros!!! Se për atë të Drejtësisë janë sqaruar të gjithë tashmë apo jo?!
Një fakt interesant është që Instituti i themeluar nga miliarderi dhe familjarët e politikanëve grekë, është se Socrates Kokkalis është zbuluar në 2000 nga Qeveria Rumune që ka qenë Agjent i Shërbimeve Sekrete të KGB (STASI i Gjermanisë Lindore) dhe për këtë shkak Prokuroria Gjermane në atë kohë i çoi me Postë Prokurorisë Greke Dosjen me 400 faqe të spiunit Kokkalis me pseudonimin Rokos por menjëherë doli në Konferencë Shtypi Shefi i atëhershëm i shërbimeve sekrete Greke duke i kërkuar medias greke të ndalonte menjëherë sulmin ndaj tij sepse “ Z. Kokkalis është një patriot i shquar grek që punon për interesat e Greqisë ne Rajon dhe më gjerë…”.
Ndërkohë pej 1992, Soros dhe Kokkalis kanë ndarë bashkë në mënyrë proporcionale financimet për bursat master dhe doktoraturë që jepte Fondacioni Soros.
Nga ana tjetër tashmë të gjithë shqiptarët në Kosovë dhe Shqipëri e kanë mësuar se Plani për copëtimin u ideua, projektua dhe u lobua nga Soros, njësoj si Reforma Soros ne Drejtësi që sot e ka lënë Shqipërinë në një vrimë të zezë kushtetuese dhe gjyqësore!
Pyetja që del kur lexon Memorandumin e Çubrilloviç “Dëbimi i shqiptarëve”:
Mos ka marrë Soros nga Serbia dhe Greqia me PPP konçensionin për Dëbimin e Shqiptarëve nga Ballkani sipas Memorandumit të Vaso Çubrilloviç?
Sa mund të jetë vlera financiare e këtij konçensioni ndërkombëtar?
5 apo 15 miliardë euro? Apo më shumë po të llogarisim dekadat që vijnë?!!!
Mos ja kalon edhe pasurisë private të vet Sorosit, tani që 17 miliardë dollarë ja ka “dhuruar” Fondacioneve Soros?
 
Ja përmbajtja e lëndës së Memorandumit “Dëbimi i Shqiptarëve” 7 Mars 1937:
Problemi i shqiptarëve në jetën tonë kombëtare
Kolonizimi i krahinave të jugut
Problemi ndërkombëtar i kolonizimit
Mënyra e shpërnguljes
Organizimi i shpërnguljes
Popullimi i rajoneve të çpopulluara
Aparati i kolonizimit
Mjetet finanziare
.
Marrë nga Faqja Levizja AntiSoros Për Shqipërinë i vendosur presso Center for International Development at Harvard University.
7 korrik 2019 · Cambridge, Stati Uniti d’America
 

 

Related Images:

Artikulli paraprakHistoria e elefantit të lidhur me zinxhirë… – nga Jorge Bucay – Përktheu Elona Caslli
Artikulli tjetërNjë thirrje vullnetmirë për mirëkuptim dhe shmangie konfliktesh – nga Romeo Gurakuqi
Jozef Radi
Biografi Jozef Radi 16 janar 1957, lind rastësisht në qytetin e Elbasanit, mbasi të dy prindët e posadalë nga burgu ishin interrnuar në kampin e Kuçit të Kurveleshit... Ishte i vetmi fëmijë i të ashtuquajturit “Kampi i 100 Intelektualëve”... 1957, Pagëzohet me emrin Antonin, por xhaxhai i tij me të njejtin emër, e regjistron si Jozef... 1957-1961, ndjek fatin e prindërve në odisenë e kampeve: Radostinë, Gradishtë, Çermë dhe më së fundi n’atë të Savrës... 1963-1971, kryen shkollën fillore dhe tetëvjeçare në Karbunarë dhe Savër me rezultate shumë të mira... 1971-1975, ndjek gjimnazin “20 Tetori” në qytetin e Lushnjes, ku përjashtohet dy herë nga shkolla, thjesht si... i biri i Lazër Radit! 1975, frekuenton të njëjtën klasë me Gëzim Hajdarin dhe Shpend Sollakun: Tre të apasionuar të letërsisë; më vonë edhe autorë mjaft të njohur librash... 1975, fillon si puntor në fermën e Savrës 1977-1979, kryen shërbimin ushtarak në repartet e xhenjos, fortifikim në Dropull të Gjirokastrës... 1981, mbaron shkollën e mesme me rezultate të shkëlqyera dhe as bëhet fjalë për vazhdimin e ndonji shkolle të lartë... 1984, bën gjithë përpjekjet për botimin e librit të parë poetik “Trokitje”, por problemet e biografike... e pengojnë botimin edhe pse Shtëpia Botuese e kishte vlerësuar si... “të botueshëm...” 1984-1990, krahas punës së rëndë në bujqësi, studion intensivisht gjuhët e huaja; merret me përkthime, shkruan dhe redakton veprën e të atit... 1989, së bashku me të atin përkthejnë veprën “Stalini, Moxarti dhe Maria Judina” e poetit Bërkoviqit, e cila kalon dorë me dorë si vepër antidiktaturë... 1990, së bashku me të Atin, vendosen në Tiranë, prej ku nis nji fazë e re shprese dhe entusiazmi, se demokracia mund t’i riparojë pasojat e diktaturës... dhjetor 1990-31 mars 1991, ndjek nga afër lëvizjen dhe ndryshimet demokratike... mars 1991, boton për herë të parë, ciklin me 6 poezi në revistën arbëreshe “Katundi Ynë” në Kozenca. maj 1991, regjistrohet në fakultetin e Gjuhë- Letërsisë dhe më pas kalon në atë Juridik. 1993, botojnë së bashku me të atin librin e parë “Muret e Muzgut” si dhe poemën “Stalini, Mozarti dhe Maria Judina” 1993, nis botimin e revistës tremujore “Arbëria”, e cila del në tre numra... 1993-maj 1997, punon në detyra të ndryshme në Presidencën e Republikës. qershor 1994, mbaron Fakultetin Juridik qershor 1997, ngjarjet e atij viti ishin dëshmi e vrasjes së demokracisë... detyrohet të emigrojë në Itali. shtator 1998, humb të Atin, Lazër Radin, njeriun me të cilin kishte ndarë ditët më të vështira të jetës. 2000, boton librin e dytë poetik: “Kujtesa e Mjegullës” 2004-2005, mbulon për gati dy vjet rubrikën “Qiell i Përtejmë” në revistën “ars” 2007, boton me bashkaautorë albumin fotografik “Ancona nascosta” 2000-2010, bashkpunon me shokun e tij Gëzim Hajdari, në redaktim e veprës së tij të botuar në Itali 2011, boton librin e tretë poetik “Fletorja e Vjeshtës” 2000-2013, bashkëpunon vazhdimisht me shtypin shqiptar 2000-2013, përkthyen mjaft nga veprat e poetëve si: Ungaretti, Montale, Raboni, Senesi, Fatuiva, Pessoa, De Moraes, Hikmet etje, si dhe ka në duar veprën e Bodlerit “Lulet e së keqes” 2016, po përgatit për botim veprën e plotë të Lazër Radit në 14 vëllime... Jeton prej 16 vitesh në qytetin e Anconës...

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.