Mbi aktin e Lindjes së At Gjergj Fishtës…

Akti fetar i lindjes së At Gjergj Fishtës

Akti fetar i lindjes së At Gjergj Fishtës

Mbi aktin e Lindjes së At Gjergj Fishtës

22 tetori  është përvjetori i lindjes së At Gjergj Fishtës, Homerit shqiptar. 
Bazuar në regjistrin origjinal të pagëzimeve të famullisë së Troshanit dhe Fishtës ku shkruhet:
Viti i Zotit 1871, dita 24 tetor, unë pagëzova të lindurin me datë 22, i biri i Nok Simonit dhe Prene Lazri , nga Fishta, i cili u quajt Zef.
Nunët Gjin Frroku dhe Mara Kola nga Fishta. Fra Leonardo, famullitar) 
Dmth, jo 23 tetor…  siç shkruhet deri tani, por 22 tetor 1871!
Akti i Lindjes së Gjergj Fishtës - 22 tetor 1971 - Fragment

Akti i Lindjes së Gjergj Fishtës – 22 tetor 1971 – Fragment

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat:

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook