Akademia e Shkencave është zgjeruar me 12 anëtarë të rinj, – nga Ardian Civici te Pëllumb Xhufi, ja cilët fituan titullin Akademik.

Akademikët e rinj të emëruar më 29 qershor 2020

Akademikët e rinj të emëruar më 29 qershor 2020

Akademia e Shkencave është zgjeruar me 12 anëtarë të rinj,

nga Civici te Xhufi, ja cilët fituan titullin Akademik

Akademikët e rinj janë

Ardian Civici,
Pëllumb Xhufi,
Genc Sulçebe,
Arjan Durrësi,
Ilirian Malollari,
Ilia Mikerezi,
Artan Boriçi,
Kristina Jorgaqi,
Mimoza Hafizi,
Rajmonda Bualoti,
Ardian Ndreca 
Ardian Vehbiu.
 .
Akademia e Shkencave Shqiptare - Tirane 1972

Akademia e Shkencave Shqiptare – Tirane 1972
Kryetari Aleks Buda, majtas Eqrem Çabej djathtas Kol Popa. Midis Sotir Kuneshka, Petrit Radovicka, Mahir Domi, Kol Paparisto, Shaban Demiraj, etj.

Në përmbushje të rendit të ditës të Mbledhjes së Asamblesë, pikat 1, 2 dhe 3, rinjoftuar më datë 15 qershor 2020, Asambleja e Akademisë së Shkencave, në mbledhjen e saj të datës 29 qershor 2020, kreu procedurat e parashikuara në nenet 7 dhe 11 të Statutit për zgjedhjen e anëtarëve të rinj akademik e akademik i asociuar, për avancime në titullin akademik të dy anëtarëve të saj (lëvizje të brendshme), si dhe për zgjedhjen e anëtarëve të jashtëm.
Pas paraqitjes së kandidaturave nga Kryetari i Akademisë, Asambleja zgjodhi komisionin e votimit për administrimin statutor të procesit zgjedhor, me këtë përbërje:
akademik Neki Frashëri (kryetar),
akademik Floran Vila (anëtar),
akademik Jorgaq Kaçani (anëtar) dhe
akademik emeritus Gjovalin Shkurtaj (anëtar).
Referuar rezultatit të shpallur nga komisioni i posaçëm pas numërimit të votave (procesverbali bashkëngjitur), Asambleja:
 
Vendosi
Fitojnë titullin akademik anëtarët e Asamblesë me titull të mëparshëm
 
I.Akademik i asociuar:
Arjan Durrësi; Ilirian Malollari.
 
II.Zgjidhen anëtarë të Asamblesë duke fituar titullin akademik:
Genc Sulçebe; Ilia Mikerezi; Pëllumb Xhufi.
 
III. Zgjidhen anëtarë të Asamblesë duke fituar titullin akademik i asociuar:
Adrian Civici; Artan Boriçi; Kristina Jorgaqi; Mimoza Hafizi; Rajmonda Bualoti.
 
IV.Zgjidhen anëtarë të jashtëm të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë:
Ardian Ndreca; Ardian Vehbiu.
.
Marrë nga /a.y/noa.al

 

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook