Arkivë për » Shkurt, 2014 «

Vajzat e Internuara… nga Gjuliana Pervizi (Malaj)

Vajzat e Internuara… nga Gjuliana Pervizi (Malaj) e quajtun ndryshe “Beba”, nji e internuar në moshën katër muajshe në kampin ma mizor, atë të Tepelenës dhe i mbeti nofkë që i mbeti për Lexo Me Teper.

Friedrich Nietzsche (1844-1900) – Jeta

“Prej shkollës së luftës me jetën, kam mësue se çka nuk më vret, më ban ma të fortë…”

Shuhet njeriu që përjetësoi burrin e gjallë të vdekur…

Shuhet njeriu që përjetësoi burrin e gjallë të vdekur… Ritet mortore shqiptare Është shuar në moshën 92-vjeçare personazhi i një fotoje të rrallë që domosdo duhet të mbetet në fototekën historike shqiptare. Lexo Me Teper.

Kuvendi i Lezhës dhe Fryma e Unitetit – nga Gjon Keka

Kuvendi i Lezhës dhe Fryma e Unitetit nga Gjon Keka Me rastin e 577 vjetorit të Kuvendit të Lezhës Me një krenari të drejtë, por në të njëjtën kohë edhe më një Lexo Me Teper.

Miguel de Cervantes (1547-1616) – Forca

“Mos e kërko si mëshirë, çka mund të merret me forcë…”

10 Arsyet e zhvillimit të jashtzakonshëm të Japonisë!

10 Arsyet e zhvillimit të jashtzakonshëm të Japonisë! 1-Në Japoni, mësohet një lëndë mësimore nga klasa e parë deri në klasën e gjashtë që quhet “Rruga për tek Moralet”… ku nxënësit Lexo Me Teper.

Poezia e ndërmjetme e Fran Ukcamës Sh. S. – Noé

Poezia e ndërmjetme e Fran Ukcamës nga Shpend Sollaku-Noé ose Rreth marrdhënieve të gegnishtes me gjuhën letrare shqipe. *** Me Shpendin jemi miq t’kahershëm… Kemi kalue çaste mjaft interesante mes nesh në Lexo Me Teper.

Leon Tolstoj – (1828-1910) E vërteta

“Të gjithëve na pëlqen e vërteta, po mbi gjithçka na pëlqen ajo që ne na intereson…”

S’ia luen kush kufijit Prek Calit

Legjenda e kangve e mbetun ndër Lahuta Shpesh historia jonë, duke mos pasë as libra të ku shkruhej e as biblioteka ku të ruhej, duke i mungue kronikanët e historianët që Lexo Me Teper.

Për nji çmim të vetëm, Nobel… Tregim Gjergj Kola

Për nji çmim të vetëm, Nobel… Tregim nga Gjergj Kola Mramë, mbasi asht nda çmimi për ma shumë se të njiqintën herë dhe antarët e jurisë, të lodhun nga festimi po Lexo Me Teper.

Oscar Wilde (1854-1900) – Kontradiktë

“Të besosh – është diçka e bezdisshme, të dyshosh – është thellsisht joshëse… të jeshë kaluar mbi diçka që ecën – do të thotë të jetosh ta lësh veten të përkundesh në siguri - Lexo Me Teper.

Të jetosh i përjashtuar… nga Adriana Dine

Të jetosh i përjashtuar… nga Adriana Dine Një nga ngjarjet më të dhimbshme të jetës sime, ndoshta ngjarje e cila ndryshoi shumçka brenda meje qe përjashtimi nga gjimnazi. Mund të them pa Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook