Umberto Eco – Demokracia e Shumicës dhe Pakicës!

Umberto Eco (1932-2016) - mes librash

Umberto Eco (1932-2016) – mes librash

Umberto Eco – Demokracia e Shumices dhe Pakices!

Umberto Eco në pesëvjetorin e vdekjes

“Demokraci nuk do të thotë që shumica ka të drejtë.
Do të thotë se shumica ka të drejtë të qeverisë…
Demokraci nuk do të thotë që pakica është e gabuar.
Do të thotë, që duke respektuar vullnetin e shumicës, ajo flet me zë të lartë sa herë që mendon se shumica është e gabuar (ose madje bën gjëra në kundërshtim me ligjin, moralin dhe vetë parimet e demokracisë), duke e kryer gjithmonë dhe me energjinë maksimale, sepse ky është mandati që ka marrë nga qytetarët.
Kur shumica pretendon se ka gjithmonë të drejtë dhe pakica nuk guxon të reagojë, atëherë demokracia është në rrezik…!”
.
Umberto Eco (Alessandria, 5 janar 1932 – Milano, 19 shkurt 2016) – Eseist dhe intelektual italian me famë botërore. Ka shkruar ese të shumta mbi semiotikën, estetikën mesjetare, gjuhësinë dhe filozofinë, si dhe romane të suksesshëm.
.
Vullnet Veizi citon Umberto Econ në pesëvjetorin e vdekjes
.
 
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook