Nyjet-Arkivit për » Pushteti «

Caligula – simbol i sundimit pervers nga Klodi Stralla

Caligula – simbol i sundimit pervers nga Klodi Stralla Në Histori me emrin e Caligulës (12 e.r.- 41 e.r.), perandorit të tretë romak, vrarë nga të afërmit e vet në vitin 41 Lexo Me Teper.

Të rrëfesh nji traumë dhune… Nji e grua rrëfen mbas 30 vitesh

Të rrëfesh nji traumë dhune… Nji e grua rrëfen mbas 30 vitesh Para pak kohe mora nji mesazh të ndrojtun, prej nji gruaje të panjoftun… ku në pak rreshta më shkruente: “…nëse Lexo Me Teper.

Herodoti – (484-425 p.K.) – Dija dhe Pushteti

“Kjo asht vuejtja ma e madhe për nji njeri… Me pasë dije pafund dhe asnji lloj pushteti…!” 

Carl Gustav Jung (1875-1961) – Pushteti dhe Dashnia

“Atje ku dashnia mbretnon, s’ka dëshirë pushteti, atje ku pushteti sundon mungon dashnia. Pse ato i bajnë hije njena tjetrës…!” 

Leonardo Sciascia – Pushteti

  “Siguria e pushtetit, ngrihet mbi pasigurinë e qytetarëve…”

George Bernard Show – Pushteti

“Pushteti nuk e korrupton Njeriun… po nëse në pushtet ngjiten pushtat… pushtat e korruptojnë pushtetin…”
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook