Nyjet-Arkivit për » Poezia franceze «

I hueji – Charles Baudelaire

I hueji Charles Baudelaire “Kë dashuron ma tepër, o njeri i mistershëm? Më thuej: Babën Tand, Nanën Tande, motrën a vëllanë?” “Nuk kam as Nanë, as Babë, as motër e as Lexo Me Teper.

Naltsim Charles Baudelaire

Naltsim Charles Baudelaire Nalt përmbi gjith’ brrakat, mbi krejt luginat mbi majmalet, pyjet, mbi retë, mbi detet, përtej diellit dhe hapsinave qiellore, përtej pafundsive dhe rruzujve yjorë, ti, o shpirti im lëviz krejt gjallni, si nji Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook