Nyjet-Arkivit për » Jorge Luis Borghes «

Detyra e artit dhe e artistit… – nga Jorge Luis Borghes.

Detyra e artit dhe e artistit… nga Jorge Luis Borghes. Detyra e artit është të shndërrojë gjithçka që na ndodh; ta shndërrojë gjithçka në simbole, në muzikë; ta shndërrojë gjithçka në diçka Lexo Me Teper.

Me kohë… poezi nga Jorge Luis Borghes

Me kohë… poezi nga Jorge Luis Borghes  Me kohë mësohet edhe ai ndryshim i brishtë midis marrjes përdore dhe prangimit shpirtnor, mësohet se dashni s’do me thanë me shkue n’shtrat, e shoqni s’do me thanë Lexo Me Teper.

Jorge Luis Borghes – Katër poezi të përkthyera nga Albert Bikaj

Jorge Luis Borghes – Katër poezi të përkthyera nga Albert Bikaj *** “Humbja ka një dinjitet që fitorja e zhurmshme nuk e meriton” *** “Nuk ka parajsa të tjera, përveç parajsave të humbura.” citime Lexo Me Teper.

Veç mundem me të dashtë, njashtu siç je… Jorge Luis Borghes

Veç mundem me të dashtë, njashtu siç je… poezi nga Jorge Luis Borghes Jo, s’mundem me iu dhanë zgjidhje krejt problemeve t’jetës as ndonji përgjigje s’kam për dyshimet, as ndërdyshjet tua veç mundem Lexo Me Teper.

Pa ty! – poezi nga John Keats

Pa ty! John Keats Në përkujtim të 218 vjetorit të lindjes nga Jozef Radi John Keats lindi në Londër, me 31 tetor 1795 dhe vdiq në Romë, me 23 shkurt 1821, poet Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook