Nyjet-Arkivit për » Fenix «


Shqiptarët hebrenj – midis nderimit dhe zhveshjes së dhunshme nga Shpend Sollaku – Noe


Shqiptarët hebrenj -  - midis nderimit dhe zhveshjes së dhunshme nga Shpend Sollaku – Noe Sipas një dialogu me doktorin Zino Matathia Kjo nuk është një intervistë… Ky nuk është një reportazh, nuk është Lexo Me Teper.

Dhjetë vjet të historisë europiane në romanin «Kufiri i mjegullës»

Dhjetë vjet të historisë europiane në romanin «Kufiri i mjegullës» të Shpend Sollaku Noé Gazetarja e RAI-t Floriana Gavazzi interviston shkrimtarin shqiptar Shpend Sollaku Noè Kjo vepër voluminose e juaja është një Lexo Me Teper.

Poezia e ndërmjetme e Fran Ukcamës Sh. S. – Noé

Poezia e ndërmjetme e Fran Ukcamës nga Shpend Sollaku-Noé ose Rreth marrdhënieve të gegnishtes me gjuhën letrare shqipe. *** Me Shpendin jemi miq t’kahershëm… Kemi kalue çaste mjaft interesante mes nesh në Lexo Me Teper.

Poezia shqiptare ka nevojë të globalizohet Sh. S. Noe

Poezia shqiptare ka nevojë të globalizohet Sh. S. Noe “Fenix” 28 – The best Këto rreshta janë përshtypje dhe jo sentenca. Gjykoj i nisur nga aq sa kam mundur të lexoj Lexo Me Teper.

Mjeshtri dhe propagandisti Çelo Hoxha (Fenix)

Mjeshtri dhe propagandisti nga Çelo Hoxha (Fenix) Heronjtë e rremë, propaganda dhe kryevepra non-fiction e Mit’hat Frashërit Hasan Jella ishte fatkeq: pa nënë, pa baba, pa vëlla, pa motër – pa njeri. Lexo Me Teper.

Dy përkufizime për dashurinë Çelo Hoxha (Fenix)

Dy përkufizime për dashurinë Çelo Hoxha (Fenix) Oliver Mendvil, aristokrat anglez me studime në Itali, u nis me ngut për në atdhe, pasi mori lajmin e vdekjes së babait. Asokohe udhëtohej Lexo Me Teper.

Çelo Hoxha: Letërsia meriton vëmendje shtesë…

Çelo Hoxha: Letërsia meriton vëmendje shtesë… ngaqë në Shqipëri shkrimtarët duket se vazhdojnë të kenë një status ende të fryrë. Në Shqipëri vlerësimi i punës mendore bëhet në mënyrën e gabuar. Duket Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook