Nyjet-Arkivit për » Elbasani «

Elbasani – (sipas kronikanit osman Evlija Çelebiu)

Elbasani (sipas kronikanit osman Evlija Çelebiu) Në nëntor të vitit 1670, kronikani osman Evlija Çelebiu mbërriti në Elbasan pasi kishte përshkuar krahinat e Shqipërisë Jugore e kishte vizituar Gjirokastrën, Vlorën, Beratin, Durrësin Lexo Me Teper.

Nevoja urgjente e shpëtimit të gegnishtes

Nevoja urgjente e shpëtimit të gegnishtes Studiuesit dhe gjuhëtarët vunë theksin te nevoja urgjente e shpëtimit të gegnishtes dhe mbrojtjes së saj si kryedialekt i shqipes, si dhe sugjeruan edhe Lexo Me Teper.

Përmes dallgëve… rrëfim i nji emigrante

Përmes dallgëve… rrëfim i nji emigranteje paemër Sqarim: Kjo është histori e një emigranteje shqiptare paemër… Nji rrëfim në kufijtë e së pabesueshmes… Nji film i rrëfyer me vetëm 1600 fjalë… Mbasi Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook